Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Січня 2017

РЕФОРМАЦІЯ АКТУАЛЬНОСТІ НЕ ВТРАЧАЄ

РЕФОРМАЦІЯ АКТУАЛЬНОСТІ НЕ ВТРАЧАЄ

24 січня в сесійній залі міської ради презентували плани щодо відзначення в Кам’янці-Подільському 500-річчя Реформації (R500). Заходи під гаслом «Через духовну реформацію – до оновлення країни» в Україні проводитимуться згідно з Указом Президента. Відповідні розпорядження прийнято облдержадміністрацією і міським головою.

– Цьогоріч весь світ відзначатиме 500-річчя Реформації, і ми хочемо ознайомити кам’янчан з історією цих процесів, – розповів співголова оргкомітету Валерій КАСПРОВ, нагадавши, що початком Реформації прийнято вважати виступ німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 р., який цього дня прибив 95 тез до брами собору у Вітенберзі.

Релігійним наслідком Реформації стало утворення нових протестантських церков, позитивно вона вплинула і на політично-економічний розвиток Європи.

У Кам’янці діють 10 релігійних протестантських організацій, представники яких розповіли присутнім, що протягом року в місті відбудеться низка подій наукового, пізнавального та історичного спрямування. Зокрема, очікуються спортивні змагання у школах, проведення екологічних акцій, виставок, фестивалів, зустрічей, у тому числі зі студентами і школярами.

Кульмінацією відзначення R500 стануть урочистості, проведення яких заплановане на 12 листопада.

Під час обговорення презентованих планів у залі пролунала пропозиція звернутися до міської влади з проханням подумати над закриттям ринку в неділю, аби люди мали можливість цього дня відвідувати Храм Божий, а також доречним присутні вважали запровадження традиції спільної молитви перед офіційними засіданнями.

До речі, спільною молитвою «Отче наш» закінчилася презентація R500.