П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Лютого 2017

З БОГОМ!

Чи піде місто на поступки маршрутникам, чи зглянеться держава на бідних студентів, хто ввійде до списку присяжних міськрайонного суду, чи потрібен місту громадський бюджет – над цими та іншими питаннями працювали депутати міськради на першій цьогорічній сесії, що відбулася 31 січня. А розпочалася вона по-християнськи.

З БОГОМ!

– Неможливо керувати країною без Бога та Біблії, – процитував Джорджа Вашингтона у своєму зверненні депутат міськради Василь ГАВРИЛЮК. – Ця фраза надихнула мене подарувати кожному з вас, шановні колеги, священну книгу! Адже я глибоко переконаний, що нам, людям, які служать народу України і нашій міській громаді, просто необхідно час від часу звертатися по пораду до Біблії як книги житейського досвіду та мудрості.   

Після того, як кожен депутат і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ отримали по примірнику Біблії, депутат Володимир КОСТИНЮК запросив представників різних конфесій до спільної з депутатами молитви, аби благословити початок роботи депкорпусу в новому році. «Отче наш», як виявилося, депутати знали напам’ять.   

Також традиційно хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих захисників і вручено учаснику АТО Андрію БЕЛІНСЬКОМУ, котрий під час служби зазнав бойового поранення, відзнаку міської ради «Честь і шана».

Частина рішень цієї сесії стосувалися проблем молоді. Зокрема, було заслухано звіти про виконання молодіжних програм. З ініціативи депутата Михайла ПОСІТКА, рада прийняла звернення до керівництва країни з вимогою ще раз переглянути видатки на стипендії в Держбюджеті, адже, як відомо, нещодавні зміни в цьому питанні обділили добру частину студентів.

Крім того, підтримано положення про виплату стипендій і грошових винагород спортсменам за високі спортивні досягнення (детальну інформацію про відповідне положення розміщено на сайті міськради).

Вшановано і діячів спорту – звання «Почесний громадянин міста» отримав тренер-викладач регіонального центру «Інваспорт» Василь КОРОБЧУК. А колишній декан факультету фізичної культури національного університету Микола СОЛОПЧУК став Почесним громадянином міста посмертно.

Серед питань сесії, за якими депутати не прийняли рішень, а взяли до уваги, було звернення фракції БПП «Солідарність», виголошене її головою Василем КОБИЛЬНИКОМ щодо розробки програми «Громадський бюджет міста Кам’янця-Подільського».

Також до уваги прийнято і дві кам’янецькі петиції, які набрали необхідну кількість голосів для розгляду на сесії: щодо асфальтування вул.Смирнова і недопущення підвищення вартості проїзду в міських маршрутках до 6  грн., як того захотіли перевізники. Автор цієї петиції Світлана МЕЛЬНИК виступила перед депутатами із власними розрахунками і аргументами, наріканнями на якість надання послуг, особливо в частині дотримання графіків руху. Пані Світлана впевнена, що чинна ціна 3,50 грн. цілком відповідає наданим послугам без надприбутків. Натомість керівник Спілки перевізників Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ  на сесії стверджував, що підвищення плати за проїзд – життєва необхідність.

Міський голова довів до відома присутніх попередні висновки департаменту економіки, згідно з якими максимальна вартість проїзду складає 4,50 грн.

До проведення громадських слухань на цю тему економісти в мерії мають надати остаточну експертну оцінку.