П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Лютого 2017

ЯК ОЖЕЛЕДИЦЯ ПЛАНИ РУЙНУВАЛА

Примхлива зима, яка обдаровує то снігом із морозцем, то відлигою, а то й дощем, змушує нас укотре занурюватися в «слизьку» тему.

ЯК ОЖЕЛЕДИЦЯ ПЛАНИ РУЙНУВАЛА

Аж після доган, отриманих минулого тижня, комунальники кинулися посипати кам’янецькі вулиці. На деякий час місцеві тротуари стали майже придатними, але після крижаного дощу, що пройшов минулої п’ятниці, вкотре перетворилися на льодову арену. У травмопункті цього дня знову спостерігався аншлаг. Більшість із потерпілих травмувалися на слизьких тротуарах. Доки люди стояли в черзі до лікаря-травматолога Олександра ТРОНЧУКА, не скупилися на «компліменти» комунальникам і розповіли журналістам про свої пригоди на льоду. 

– Упала вранці під будинком на Нігинському шосе, 41, – каже кам’янчанка. – Забила руку. Пальцями можу рухати, але руки піднести догори не можу. 

– Вийшла із «Сільпо» з пакунками і впала. Дуже болить рука. Хіба не можна було посипати біля супермаркету, де щодня ходять сотні покупців?! – обурюється 24-річна Вікторія.

– Пішла в аптеку по ліки і впала біля садочка, що на вулиці Космонавтів, – ледве стримуючи сльози, додає 69-річна бабуся. – Перехожі допомогли піднятися. Маю перелом зі зміщенням. Доведеться ламати руку і знову складати. 

– Ми з мікрорайону. Син щойно повертався зі школи і впав на слизькому тротуарі. Зовсім не може стати на ногу, – розповідає мати школяра.

– Упав у Старому місті, біля першої школи. Розбив голову. Друг привів до травмопункту, – каже 15-річний Назар.

– Вранці йшла у справах, але неподалік від «Фуршету», на вулиці Лесі Українки, послизнулася. Впала на руку. Добре, що до травмопункту недалеко. Втім біля входу до лікарні теж дуже слизько, – додає інша жінка.

За один лише день через ковзанку травмувалися майже півсотні кам’янчан. Загалом із 3 по 9 лютого до травмопункту звернулися майже 200 осіб, накладено 62 гіпси. І хоча медики констатують, що потерпілих від ожеледиці значно поменшало, втім закликають перехожих бути уважними. Адже зима ще не закінчилася…