П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Лютого 2017

ПРО 15 АВТО НЕ ПИСАЛИ…

Розподілом бюджету та обуреннями щодо спаленого авто депутата запам’ятається позачергова сесія міськради, що відбулася 14 лютого.

Як уже повідомлялося (див «Подолянин» від 10 лютого), депутати ще на спільному засіданні депутатських комісій працювали над розподілом перехідних залишків коштів за минулий рік.

Тепер, після рішення сесії, освіта отримає майже 7 млн.грн., понад три із них підуть на зарплату педагогічним працівникам шкіл. Мільйон освітянам дали на придбання меблів, обладнання та спортивного інвентарю. Решта – на ремонтні роботи в закладах освіти.

Медицина збагатіє на понад 7 млн. Більше як половину витратять на медобладнання і медикаменти. 500 тис.грн. – на реконструкцію приміщення міської поліклініки №1 на вул.Франка під розміщення лікувального діагностично-консультативного центру, 800 тис.грн. – на медикаменти пільговим категоріям населення.

Виділено фінансування на реставрацію аварійних пам’яток. Зокрема, Водяній башті перепадуть 159 тис.грн., Кушнірській башті – 379,2 тис.грн.

Депутати виділили два мільйони для ремонту ліфтів, які відпрацювали 25 років, і чималеньку суму на капремонти покрівель, внутрішньодворових під’їздів, автобусних зупинок, дитячих і спортмайданчиків тощо. Загалом на ЖКГ на цій сесії передбачено видатків на 13 млн. 738 тис.грн. 

Прикрий випадок, який стався з депутатом міськради Артемом ДЮДНЄВИМ, його колеги розцінили як замах на життя. Нещодавно авто депутата, припарковане біля його помешкання, спалахнуло з поки що невідомих причин. До приїзду рятувальників він сам намагався приборкати вогонь.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.194, у якій ідеться про пошкодження майна. А ось депутатський корпус у своєму зверненні до Голови СБУ, Генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ «перекваліфікував» цей злочин як замах на життя депутата.

У керівництва правоохоронних органів наш депкорпус просить вжити належних заходів щодо об’єктивного розслідування справи. Також у своєму зверненні вони пишуть про небезпечну криміногенну ситуацію в місті.

Щоправда, присутній на сесії начальник міськвідділу поліції Борис СУШИЦЬКИЙ мав іншу думку.

– А чому ви вирішили, що ситуація погіршується? – запитав він із трибуни після того, як доповів про перебіг розслідування «депутатської справи». – Щодо кількості підпалів авто, то 2015 року їх було 15… Я володію абсолютними цифрами, а вони свідчать, що в нас найкращі показники розкриття злочинів не тільки в області, а й у державі. 2016 року було скоєно три вбивства, два розкриті, одне перебуває на завершальній стадії. Минулого тижня ми затримали вже четверту групу, яка скоювала крадіжки в місті не місяць і не два. Ті, хто винен у торішніх підпалах квартири, складів і авто, затримані та вже готуються до перебування в місцях позбавлення волі.

Детально про роботу міськвідділу поліції його керівник пообіцяв прозвітувати на сесії 28 лютого. Нагадаємо, що це вже друге звернення депутатів, яке вони направили до керівництва правоохоронних органів, після призначення у вересні минулого року немісцевого начальника поліції.

А вчора депутати знову зібралися на позачергове засідання сесії. Причина – плани щодо внесення змін до Положення про місцеві податки і збори з метою перегляду окремих ставок плати за землю. Аби зробити це на наступній сесії, потрібно пройти регуляторну процедуру.

Спонукало їх до цього кроку звернення виборців-підприємців, на видатки яких негативно вплинула нова нормативно-грошова оцінка землі, виготовлена для міста одним із київських фахових інститутів.