П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Лютого 2017

«БІЛІ ВЕДМЕДІ» ПРОТИ «СИНІХ КИТІВ»

Як уберегти чадо від смертельного впливу «китів», і які небезпеки чатують на підлітків у соцмережах, обговорювали під час брифінгу, що відбувся 23 лютого в прес-центрі міськради. Представники влади та міського ЦСССДМ пояснили, що участь дітей у таких іграх залежить лише від того, наскільки уважні та небайдужі батьки.

«БІЛІ ВЕДМЕДІ» ПРОТИ «СИНІХ КИТІВ»

Поліцейські міста вже провели 12 бесід у навчальних закладах із батьками. А психологи тим часом закликають ретельно й уважно слідкувати за поведінкою дитини, наявністю подряпин, саден чи ран, психічним станом дитини, пильнувати, з ким спілкується в Інтернеті та які сторінки відвідує.

Проте активна протидія підступним групам не обмежується лише розмовами. Студенти запустили Інтернет-гру «Білий ведмідь», яка є протилежністю смертельно небезпечній грі «Синій кит». Розробники проекту Сергій Йордатий і Павло Доніка, заручившись підтримкою правоохоронців і студентської профспілки, створили спільноту в соцмережі «ВКонтакті». Їхня гра пропонує неповнолітнім теж 50, але корисних завдань, серед яких прибирання будинку, фото щоденника з позитивною оцінкою, приготування вечері для сім’ї тощо.

– Якщо дітям подобається виконувати завдання в реальному житті у форматі гри, то чому б не дати їм таку можливість? Тим паче, що наші завдання точно кращі, ніж у «кита», хоча подекуди і складніші, – написав на своїй сторінці співзасновник Сергій.

Автори гри переконані, що після завершення їхнього квесту стосунки гравців із рідними значно покращаться.

До Кам’янця-Подільського «ведмеді» поки що не дійшли, а от «кити», на жаль, уже в місті.

Ольга БАНАХ.