П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2017

ПОНІВЕЧИЛИ ЛІХТАРІ ЗАРАДИ ЛАМПОЧОК?

Акт вандалізму трапився цими днями в сквері «Гунські криниці». Кому заважали ліхтарі, які освічували фонтан, має з’ясувати поліція. Втім достеменно відомо, що «прибирання» за варварами ляже на плечі комунальників і міського бюджету.

Про зухвалий випадок невідомих зловмисників, які потрощили ліхтарі, редакції розповів небайдужий кам’янчанин.

– Вранці я помітив чотири розбиті ліхтарі, встановлені біля фонтану, – не стримуючи емоцій, каже чоловік. – Про це повідомив працівників підприємства «Міськліфтсвітло». Там пообіцяли все полагодити. Прикро, що у сквері шкодять не вперше. Влітку там поламали лавочки. Також познущалися і над декоративними деревцятками, які посадили поблизу дитячих гірок. І це роблять не заїжджі туристи, а люди, які тут живуть. Соромно за таку нашу «культуру». Кому ліхтарі муляли очі? Боляче, що серед нас є люди, здатні на такі ниці вчинки. Хтось старається, робить місто красивішим і охайнішим, а є такі, які лише шкодять і трощать майно громади.

1.JPG

2.JPG3.JPG

З’ясувалося, що насправді хулігани поглумилися над майже 20 ліхтарями. Їх побили та ще й лампочки повикручували.

– На сьогодні ми вже зняли 10 ліхтарів, ще 9 потребують заміни, – коментує головний інженер КП «Міськліфтсвітло» Василь КРАСНОЖЕНЮК. – Також вимкнули електронапругу, щоб ніхто з перехожих не постраждав. Припускаємо, що світильники побили за одну ніч.

Про злочин одразу ж стало відомо в департаменті ЖКГ.

– Доведеться шукати варіанти, щоб придбати нові ліхта-рі, – каже директор ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – Орієнтовна вартість одного – не менше як тисяча гривень. Будемо звертатися до депутатів із проханням виділити на це гроші, адже бюджет уже розподілений. Відновити ліхтарі оперативно не вдасться, бо це питання часу. Також про факт вандалізму ми повідомили поліцію. Але таких заяв від нас там чимало. Шкода, що відеокамера в сквері, яка мала б зафіксувати злочин і допомогти встановити особи злочинців, не працює.

Раніше за громадським порядком пильнували піші патрулі. Саме вони часто на гарячому ловили таких порушників. Утім, як повідомила інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК, віднедавна за громадським порядком поліцейські слідкують на машинах. А неадекватним кам’янчанам це й на руку.