Четвер, 18 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2017

ОДНІЄЇ АМБУЛАТОРІЇ НЕДОРАХУВАЛИСЯ

Жителі центральної частини міста, які звикли до медичної допомоги «біля хати», відтепер змушені йти до сімейного лікаря у міську поліклініку. З 1 лютого пацієнтів засмутила вивіска, що з’явилася на приміщенні на вул.Князів Коріатовичів, куди вони приходили роками.

– Прийшла до своєї лікарки по консультацію і мало не зомліла, – скаржиться 75-річна пенсіонерка Валентина Василівна. – Виявляється, амбулаторія, яка діяла на Князів Коріатовичів, біля магазину «Медтехніка», припинила існування. І я з гіпертонією та цукровим діабетом змушена йти аж до поліклініки на Огієнка.

По роз’яснення ми звернулися до начальника управління охорони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА:

– Справді, ми перенесли амбулаторію. Це вимушений захід. Адже заклад був розміщений на приватних площах, а ті умови та вимоги, які запропонував підприємець, для нас непідйомні. Плануємо провести ще додаткові перемовини, але сьогодні змушені діяти саме так.

Жителі цього району можуть звернутися до своїх лікарів, які наразі приймають у поліклініках, що на вулицях Огієнка та Франка. Ми розглядаємо декілька варіантів облаштування амбулаторії сімейної медицини для жителів цього району. Є можливість залишити в міській поліклініці на Огієнка, розмістити в приміщенні дитячої поліклініки або ж у новозведеній багатоповерхівці неподалік від дитячої поліклініки.