П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Березня 2017

БЮДЖЕТ ЖЕ НЕ ВЛАСНИЙ ГАМАНЕЦЬ…

Якщо ваше авто раптово опиниться у черговій дорожній ямі через відсутність ремонту або дитячий майданчик цього літа у вашому дворі не замінять, – запитайте в депутата від свого округу, чому він відмовився від 12,6 мільйона гривень надходжень до міського бюджету.

На сесії відзнаку міського голови «За заслуги перед громадою» отримала завідувач відділення адресно-грошової допомоги Кам’янець-Подільського територіального центру «Турбота» Валентина ПИЖОВА

Депутатський корпус під час сесії міськради 28 лютого вніс зміни до Положень про місцеві податки і збори й щедро понизив плату за землю. На одній із попередніх сесій оголошувалося звернення від виборців-підприємців, на видатки яких негативно вплинула нова нормативно-грошова оцінка землі, виготовлена для міста одним із київських фахових інститутів. Депутати окремо не розглядали, хто може платити більше, хто – ні, а запустили прискорену регуляторну процедуру, й окремі ставки плати за землю стали меншими навіть для тих, хто й не просив.

До речі, за даними, поданими до Центрвиборчкому, із 36 депутатів міськради 16 займаються бізнесом і підприємницькою діяльністю. Можливо, тому було проігнороване заперечення фінуправління щодо недопустимості зміни ставок податків після формування бюджету. Заперечення підтримали і фахівці юруправління. Через великі втрати бюджету написав заперечення перший заступник міського голови Григорій ГОРШУНОВ. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ на сесії сказав, що, напевно, і прокуратура скаже своє слово.

Попри палкі дискусії на засіданні депутатського клубу, комунальне підприємство «Інспекція з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста» таки перейменовано на КП «Муніципальна поліція».

Ще два комунальні підприємства – «Добробут» і «Житловик» – відзвітували на сесії про свою роботу.

Їхні виступи було прийнято до відома, як і доповідь начальника міськвідділу поліції Бориса СУШИЦЬКОГО про роботу минулого року. З неї присутні дізналися про вплив складного фінансового стану на криміналізацію, тобто збільшення крадіжок, про те, що навіть захмарні штрафи не зупиняють п’яних водіїв. Таких торік за кермом було 300, і вже 30 фактів зафіксовано цьогоріч.

Першочерговими заходами для покращення роботи відділу поліції його керівник назвав необхідність посилити патрулювання, з допомогою міської влади обмежити режим роботи у нічний час розважальних закладів (зокрема, «Бастіону», куди правоохоронці торік виїжджали 71 раз), обладнати вулиці міста камерами спостереження, встановити при виїздах з міста камери із системою розпізнавання номерних знаків автомобілів.

Черговий скандал виник через відмову колег ввести до складу комісії з оренди комунального майна «свободівця» Михайла ПОСІТКА.  На його думку, несправедливо, коли в комісії із 17 осіб є представники всіх фракцій, крім «Свободи».

На сесії зачитано два звернення до керівництва держави. Проголосоване було лише перше – виголошене Олегом ТКАЧЕМ із «Батьківщини» щодо передбачення видатків на збільшення освітньої та медичної субвенцій місцевим бюджетам, забезпечення безоплатного перевезення пасажирів пільгових категорій населення.

Друге звернення, зачитане секретарем міськради Дмитром ВАСИЛЬЯНОВИМ, закликало навести порядок в енергетичній сфері держави. Що, в принципі, нормально. Адже за два роки бойових дій на сході можна було передбачити, що торгівля з бойовиками у будь-який момент може зупинитися через блокаду або з нашого боку, або з їхнього. Не кажучи вже про моральний аспект дружніх відносин із вбивцями наших захисників. Проте друга частина кам’янецького звернення, адресована СБУ, МВС, явно натякала на силовий метод припинення блокади. І навіть попри пропозицію вилучити цю частину, потрібної кількості голосів звернення не набрало.