П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Березня 2017

ЗАХИСНИКИ ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ

Війна на сході забрала життя та покалічила долі сотням найкращих синів, які, ні на мить не задумуючись, пішли захищати рідну землю від агресора. 14 березня в Україні вперше відзначали День українського добровольця, вшановуючи мужність і героїзм захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності держави.

ЗАХИСНИКИ ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ

Наше місто також долучилося – вшанували пам’ять загиблих воїнів і героїчний подвиг бійців під час молебню у храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Разом зі священиком присутні помолилися за державу та її захисників. Згадали імена тих кам’янчан, які за покликом серця першими пішли відстоювати спокій у державі та віддали за неї життя. Після молебню представники міської влади, громадських організацій, волонтери, військовослужбовці, рідні загиблих, депутати, члени виконавчого комітету відвідали могили Героїв.

Символічно, що у День українського добровольця колеги-військовослужбовці з Центру розмінування та представники міської влади не обминули увагою і полковника інженерних військ Віталія ГАЛІЦИНА, який одним із перших добровільно вирішив стати до лав захисників. Від імені міського голови Михайла Сімашкевича Віталія привітали заступник мера Вадим Савчук і керуюча справами виконавчого комітету Яна Мельничук. Слова подяки висловила й помічник народного депутата Володимира Мельниченка – Ірина Камінська.

На жаль, під час виконання одного зі службових завдань у зоні АТО Віталій зазнав серйозних ушкоджень органів черевної порожнини, кінцівок та очей. Сильний духом, він пережив не одну операцію, позаду місяці реабілітації, підтримка небайдужих. Та зір поки що так і не відновився. Але наш земляк не втрачає надії та запевняє, що й надалі сприятиме зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

Ольга БАНАХ.