Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Березня 2017

А ДЕРЕВ У МІСТІ ПОБІЛЬШАЛО!

А ДЕРЕВ У МІСТІ ПОБІЛЬШАЛО!

Останнім часом у місті та районі спостерігається бум на садіння дерев.

І цього тижня, озброївшись лопатами та палицями, повними відрами води, саджали дерева як чиновники у краватках, так і студенти.

• У міському дендропарку, що на вул.Шевченка, побільшало зелених насаджень. 22 березня працівники ботанічного саду разом із студентами коледжу ПДАТУ посадили 50 дерев.

Як розповіла завідувач відділу дендрології ботанічного саду Наталія ПОСТОВА, всі саджанці виростила їхня установа для садіння та озеленення. Серед нових жителів парку – дуб, бук, тополя, клен, кельрейтерія, липа, бобовник «золотий дощ» і ялиця біла.

А ДЕРЕВ У МІСТІ ПОБІЛЬШАЛО!– Маємо ще резерв, який плануємо висадити в дендропарку на місці тих дерев, які нещодавно зрубали, бо вони були хворі та аварійні, – додав директор ботанічного саду Василь КОГУТ. – Ретельно обираємо місця для молодих саджанців. Адже проблема парку – затінення через зімкнуті крони.

• Торік у листопаді через налипання мокрого снігу та обледеніння крони розколовся стовбур туї (біота східна). Це дерево не одне десятиліття росло в центральному парку і милувало око кам’янчан. Прикра кліматична ситуація змусила комунальників терміново шукати заміну. В Новоушицькому державному лісництві вони відшукали голубу ялинку заввишки 5 м. Красуня вже освоюється на новому місці.

• Учора члени виконкому після чергового засідання виїхали на вул.Чехова, де висадили 47 молодих берізок. Саджанці придбали в Маківському лісництві.