П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
24 Березня 2017

РЯТУВАТИ БАЛАКЛІЮ ПОЇХАЛИ НАШІ САПЕРИ

Сьогодні на Харківщину вирушають військовослужбовці Центру розмінування у складі загону розмінування. Двадцять саперів під керівництвом підполковника Ігоря МАМАТОВА розчищатимуть територію, де вибухнули склади з боєприпасами.

У ніч на 23 березня жителі м.Балаклія, що на Харківщині, прокинулися від потужного вибуху. Близько третьої ночі вибухнули склади боєприпасів, спричинивши масштабну пожежу. Доки на місці приборкували полум’я, населення міста евакуювали.

– За попередніми висновками експер-тів, причиною пожежі на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння став диверсійний акт. Пожежа, що виникла о 2.56 ночі, спричинила детонацію танкових і артилерійських боєприпасів, – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Міністерства оборони України.

За словами міністра оборони генерала армії України Степана ПОЛТОРАКА, значної шкоди обороноздатності країни в результаті надзвичайної події на арсеналі не завдано. Бо значна частина боєприпасів із початку проведення АТО була роззосереджена на інші об’єкти зберігання. Наразі посилено охорону арсеналів і складів, на яких зберігаються боєприпаси.

А на наших саперів чекає вкрай важка і відповідальна місія, адже у Балаклії розміщений найбільший в Україні склад боєприпасів. Вони мають ретельно оглянути величезну територію арсеналу, щоб знешкодити снаряди та боєприпаси, які не розірвалися.