Четвер, 25 Квітня 2024 р.
31 Березня 2017

ЧИ ПОЧУЮТЬ ДЕПУТАТІВ НАГОРІ?

На сесії міської ради, що відбулася 28 березня, депутати розглядали бюджетні, земельні та комунальні питання, а також написали аж 5 звернень до керівництва країни. Вів сесію секретар міськради Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ, бо міський голова перебував у відрядженні.

Цього разу депутати не просто вшанували пам’ять загиблих героїв АТО традиційною хвилиною мовчання, але й прийняли рішення про встановлення меморіальних дощок: Роману Наглюку (на калиновій алеї Слави біля гуртожитку Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу), Дмитру Кримінському (на фасаді ЗОШ №17), Валерію Лізвінському (на фасаді ЗОШ №15).   

Керівники КП «Господар» і «Південь» продовжили розпочату на одній із попередніх сесій низку звітів їхніх колег про господарську діяльність очолюваних ними установ.

Аби в подальшому не тільки депутати знали, що робиться на комунальних підприємствах, на сесії був затверджений Порядок інформування про діяльність КП і перелік інформації про них, яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному сайті міськради. 

Особливу увагу народних обранців викликало затвердження програми перейменованого КП «Муніципальна поліція», робота якого спрямована на покращення благоустрою міста. Піддавали сумніву ефективність його діяльності, бо грошей, виділених на існування установи, в рази більше, ніж сума стягнених штрафів. Проте, як зазначив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, у муніципальної поліції немає завдання заробляти гроші, вона повинна прищепити кам’янчанам бажання турбуватися про благоустрій і не порушувати певних правил. 

Щодо звернень, адресованих керівництву країни, перше з них містило прохання розробити державну програму для  забезпечення за державні кошти житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Направити ще одне звернення депутатів примусили складні економічні обставини, в яких опинилися підприємства і підприємці через деякі державні нововведення. Отже, кам’янчани попросили зменшити роздрібні тарифи на енергоносії, запровадити розрахунок єдиного соціального внеску при відпрацьованому неповному робочому дні тощо.

Наступний лист нагору містив прохання невідкладно розглянути проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України» (щодо врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування).

Ухвалено було і звернення щодо підтримки ініціатив, прийнятих рішенням РНБО щодо заборони торгівлі з окупованими територіями, а також осудження політичного піару.

Наступне звернення вимагало від владної верхівки виконання вимог Революції Гідності, зокрема припинити «соціальний – ціновий, тарифний і пенсійний – пограбунок» та «затягувати паски на пузах олігархів, а не на шиях українців».