Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Квітня 2017

СПРАВИ ВІЙСЬКОВІ

БАЛАКЛІЮ РОЗМІНОВУЮТЬ КАМ’ЯНЧАНИ

У Балаклії знову чути вибухи. Але цього разу сапери знешкоджують вибухонебезпечні предмети, які розлетілися Балаклією та селами внаслідок надзвичайних подій, що сталися 23 березня. Тонни снарядів, які не розірвалися, нині підривають на спеціальному полігоні.

Розчищати масштабну територію 65 арсеналу 28 березня прибули і 13 військовослужбовців із частин безпосереднього підпорядкування інженерній бригаді, що дислокується в Кам’янці-Подільському. Хлопці знаходять снаряди різного калібру, але більшість – артилерійські. Небезпечними знахідками рясно всіяна як територія найбільшого складу з боєприпасами, так і людські городи та обійстя. Скільки працюватимуть кам’янчани, наразі невідомо, але кажуть, що площі для розмінування чималі.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, станом на 2 квітня, військові сапери знешкодили понад 5600 вибухонебезпечних предметів.


КАНАДЦІ НАВЧИЛИВЖЕ 210 САПЕРІВ

Як знешкоджувати саморобні вибухові пристрої за стандартами НАТО, у Центрі розмінування продовжують навчати військовослужбовці Збройних сил Канади, які приїхали за черговою ротацією.


Перший для них випуск спеціалістів, які пройшли курс навчання помічника оператора зі знешкодження СВП, відбувся 31 березня. Найкращим слухачем курсу визнано сержанта Сергія ЛЮТАРЕВИЧА, якому головний старшина центру Сергій МЕЛЬНИК вручив пам’ятну медаль.

Слід зазначити, що випускники попередніх курсів нині успішно виконують бойові завдання на сході країни та ліквідовують наслідки надзвичайної події на складах боєприпасів у Балаклії.

Загалом канадці вже підготували 210 фахівців.