П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Квітня 2017

ДОРОГАМИ КАМ’ЯНЦЯ ПРОЙШОВСЯ АУДИТ

У вівторок на дорожній аудит з-під будівлі міської ради вирушив мікроавтобус із депутатами, громадськими активістами, комунальниками і журналістами. Мета поїздки – не лише на власні очі побачити, як ремонтуються міські автошляхи, а й виміряти товщину свіжовстеленого покриття. Адже побутує думка, що саме «на висоті» асфальту грішать дорожники. Така громадська експертиза відбулася вперше та з ініціативи міської влади.

ДОРОГАМИ КАМ’ЯНЦЯ ПРОЙШОВСЯ АУДИТ

Перша зупинка рейду – пр.Грушевського, неподалік від перехрестя з вул.Пушкінська. Тут на очах у присутніх спеціалісти проводять заміри. Товщина асфальту – 5 см.

Наступна зупинка – біля Центрального ринку. І тут усе відповідно до норм: товщина асфальту понад 5 см, правильно зроблений стик між старим асфальтом і новим. Утім разом із підрихтованою дорогою кидається в око ямка з калюжою.

– Якість виконання робіт перевіряє технічний нагляд, – коментує директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – І в нас, і в технагляду є запитання і зауваження до виконавця. Керівник «Комбінату благоустрою» пообіцяв усунути цю ямку за власні кошти. Аж тоді приймемо роботу.

Але варто пам’ятати, що такого терміну, як ямковий ремонт, не існує. Він використовується як підготовчі роботи перед виконанням капітального чи поточного. Проте, зважаючи на брак коштів, змушені рятувати шини ямковим. На дороги Кам’янця виділено 11 мільйонів гривень, а реальна потреба – 200 мільйонів.

Також під приціл ревізорів потрапив свіжовстелений та ще теплий асфальт на вул.Князів Коріатовичів, навпроти автовокзалу. Тут комунальники встелили аж понад 7 см покриття.

Як повідомив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, усі відібрані зразки підуть на експертизу, яка і з’ясує якість покриття. Адже саме це питання найбільше хвилювало учасників аудиту.

Нагадаємо, що тендер на здійснення ямкового ремонту виграло КП «Комбінат благоустрою», яке вже 27 березня приступило до робіт. Станом на 4 квітня, дорожники встигли залатати 980 кв.м покриття на пр.Грушевського. Поточним відремонтували 476,4 кв.м на відрізку від вул.Князів Коріатовичів до Уральської.

Наступного разу громадський аудит доріг перевірятиме покриття на Хмельницькому шосе, вулицях Шевченка, Франка і Лесі України.