Четвер, 28 Березня 2024 р.
21 Квітня 2017

ХОЛОДНО, АЛЕ ВЕСНА ПРИЙДЕ

Стурбовані пониженням температури повітря і, як результат, холодом в аудиторіях навчальних закладів батьки кам’янецьких школярів звернулися до редакції із запитанням: «Чому не вмикають опалення, щоби діти не мерзли?»

Цього тижня прес-служба КП «Міськтепловоденергія» розповсюдила повідомлення про розпорядження міського голови щодо відновлення подачі тепла для лікарень міста. У цьому ж документі згадувалися заклади освіти: «Якщо керівництво шкіл і дитячих садочків подавати-ме відповідні звернення, КП «Міськтепловоденергія» готове знову подати до них тепло».    

Про кроки управління освіти ми запитали у начальника УОН Світлани СТАРЧЕНКО.

– 19 квітня управління освіти і науки надіслало на ім’я міського голови і генерального директора КП «Міськтепловоденергія» лист із проханням відновити теплопостачання до освітніх закладів у зв’язку з пониженням температури, – зазначила Світлана Володимирівна. – Наразі  у ЗНЗ та ДНЗ встановлені обігрівачі, посилено руховий режим, зменшено тривалість уроків. Ті котельні, що знаходяться на балансі управління освіти і науки, тепло подають.

Надав коментар і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ:

– Цього року квітень для України виявився дійсно аномальним щодо погоди. Якщо в одних регіонах – температура плюсова, то в інших – мінусова і продовжує знижуватися. Полтаву, Харків, Дніпро взагалі замітає снігом. Не дивно, що там іде мова про закриття шкіл. У Кам’янці температура почала знижуватися лише із початку тижня, а раптово – два дні тому. Одразу ж прийнято рішення відновити теплопостачання у лікарні.

Проте немає технічних можливостей так швидко запустити ТЕЦ. Тільки прогрівання мереж займе близько доби. Температура у приміщеннях почне підніматися лише в п’ятницю, у другій половині дня.

Тому поки що у школах і дитсадках встановлено обігрівачі, зменшено тривалість уроків. Окрім того, тепло подають котельні, які знаходяться на балансі управління освіти і науки.

Наразі температура становить плюс сім градусів. Панікувати не треба. З вівторка синоптики обіцяють до 16 градусів тепла.