Четвер, 28 Березня 2024 р.
28 Квітня 2017

ПРОДОВЖУЮТЬ ЖИТТЯ У СПОГАДАХ

У 51-й день народження, який мав би святкувати 26 квітня наш земляк – «кіборг», боєць 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Валерій ЛІЗВІНСЬКИЙ, йому відкрили пам’ятний знак на фасаді загальноосвітньої школи №15, де він навчався.

ПРОДОВЖУЮТЬ ЖИТТЯ У СПОГАДАХМайор (посмертно), помічник командира батальйону з оперативного забезпечення загинув 20 січня 2015 р., обороняючи Донецький аеропорт. Похований Герой АТО на Алеї Слави міського кладовища.

Участь у відкритті пам’ятного знаку взяли рідні Валерія Івановича: мати Ніна Захарівна, дружина Майя, син Костянтин, представники міської влади, громадськості, освітяни та військові побратими.

– У цих стінах учителі змогли посіяти в його душі таке зерно, яке потім проросло благодатним колоссям і зробило з нього справжнього сина, справжнього батька і справжнього чоловіка, – звернулася до присутніх дружина Героя Майя Юхимівна. – Кажуть, що солдат помирає двічі: вперше – коли перестає битися його серце, і вдруге, коли зникає про нього пам’ять… Я дуже вдячна всім, хто прийшов і продовжує його життя у спогадах.