П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Травня 2017

У ЦЕНТРІ РОЗМІНУВАННЯ БЕЗПЕРЕРВНЕ НАВЧАННЯ

У Центрі розмінування завершилися чотиритижневі навчання «Управління якістю», які з 3 до 28 квітня проводили представники Міжнародної організації з гуманітарного розмінування «The HALO Trust».

У ЦЕНТРІ РОЗМІНУВАННЯ БЕЗПЕРЕРВНЕ НАВЧАННЯ

Їхня мета – підвищити кваліфікацію військовослужбовців із питань контролю якості проведення робіт з розмінування, знешкодження боєприпасів, а також очищення територій від вибухонебезпечних предметів за міжнародними стандартами. В останній тиждень навчань практичні навички відпрацьовувалися в зоні проведення АТО.

Також представники благодійної організації «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні» розпочали підготовку своїх саперів на навчальних полях Центру розмінування. Вибір місця для навчань не випадковий, адже в нашому центрі зібрана найбільша в ЗСУ необхідна навчальна матеріально-технічна база. Тут обладнані навчальні поля з імітацією різних видів грунтів, що дозволяє готувати спеціалістів, незважаючи на погоду та пору року. Крім того, представники міжнародних організацій мають чудову нагоду поспілкуватися із військовими колегами, яких не тільки в Україні, а й у світі визнано одними з найкращих, а також обмінятися досвідом.

Як повідомив начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ, такі заходи проводяться не вперше і дають можливість рухатися вперед.


… І БОЙОВЕ ЗАВДАННЯ

У ЦЕНТРІ РОЗМІНУВАННЯ БЕЗПЕРЕРВНЕ НАВЧАННЯА доки у Центрі розмінування триває навчання, військовослужбовці інженерної бригади, що дислокується в Кам’янці-Подільському, повернулися із Миколаївщини. Там вони побували на повномасштабних бойових навчаннях. Утім нашим хлопцям довелося виконувати ще й бойове завдання – оперативно зводити міст для передислокації військовослужбовців Збройних сил України.

32,5-метрову переправу кам’янчани облаштували через річку Інгул.