Четвер, 25 Квітня 2024 р.
5 Травня 2017

ПОКИ НАСТАНЕ ДЕНЬ МІСТА, ПИЙТЕ КАВУ!

ПОКИ НАСТАНЕ ДЕНЬ МІСТА, ПИЙТЕ КАВУ! 1

Уже через два тижні з повітряними кулями, концертами та численними сюрпризами Кам’янець святкуватиме День міста. У гості запросили друзів із різних куточків України та з-за кордону. Наразі є підтвердження про приїзд делегацій із Литви, Польщі, Латвії, Словаччини, Македонії.

Приєднатися до святкувань можна буде вже 18 травня, долучившись до Всесвітнього дня вишиванки. Цього дня свої двері гостинно відчинять об’єкти історичного музею-заповідника в рамках традиційної акції «Ніч у музеї». А РЦКМ «Розмай» запросить на звітний концерт коледжу культури і мистецтв.

19 травня в місті розпочнеться повітроплавна фієста, на майдані Відродження планується шоу світіння куль, а на аеродромі в селі Кам’янка вдруге відбудеться Фестиваль малої авіації.

Запам’ятається останній день робочого тижня для кам’янчан і гостей міста музичним вечором на Руській брамі в рамках Фестивалю національних культур «Острів семи скарбів». У цей же час на площі Польський ринок відбудеться вокальний конкурс «Голос Кам’янця».

20 травня в Європейському сквері планується підписання угод із новими містами-партнерами, а також проведення «Карнавалу дружби» за участі гостей і всіх охочих кам’янчан. На Вірменському бастіоні відкриють парк мініатюр «Замки України». Також цього дня будуть покази моди, дефіле красунь із сучасними зачісками, конкурс «Міні-міс і міні-містер Кам’янця-Подільського», а також виступ фіналіста вокального шоу «X-фактор» Олександра Кривошапка та учасників фестивалю «Острів семи скарбів».

21 травня святкування продовжиться відкриттям виставки незалежних художників у фортеці, концертом симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії.

Детальну програму Дня міста «Подолянин» надрукує безпосередньо перед подією.


ПОКИ НАСТАНЕ ДЕНЬ МІСТА, ПИЙТЕ КАВУ! 2

А вже у ці вихідні, 6-7 травня, майдан Польський ринок стане головною локацією IV фестивалю «Кам’янецька турка». Кам’янчани та гості міста матимуть змогу посмакувати кавою різних сортів і приєднатися до вже традиційного заварювання смачного напою в рекордній мегатурці.

Відкриття «Кавового містечка» відбудеться о 9.00, а з 10.00 до 18.00 діятимуть фотомайданчик «Кам’янецька турка-рекордсменка» та виставка кавових атрибутів від кав’ярні «Кава від поліцмейстера».

Також на кам’янчан і гостей міста очікуватимуть цікаві вікторини, конкурс майстерності кавоварів. 6 травня святкування завершаться музичною програмою від учасників Всеукраїнського мистецького фестивалю «Grand-fest Кам’янець». Проте 7-го зранку знову заварюється другий день ароматного фестивалю.