Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Травня 2017

ЦЕРКВА ІЗ «LEGO» ТА ВІРТУАЛЬНА РЕАЛЬНІСТЬ

ЦЕРКВА ІЗ «LEGO» ТА ВІРТУАЛЬНА РЕАЛЬНІСТЬ

ЯКам’янчани взяли участь у ІХ фестивалі «ROBOTICA-2017», що проводився 6 травня у Києві. Наше місто представила команда ЗОШ №12 і завідувач науково-технічного відділу ЦДЮТ Наталія СУШКО. Школярі презентували проект «Відень». Із конструктора «LEGO» їм вдалося у найменших деталях відтворити українську церкву великомучениці святої Варвари у Відні.

– Учасники команди Тетяна Мельник, Яна Філіпова, Наталія Овчарук, Олександр Бойко та Данило Люба понад 4 місяці працювали над проектом. Обрали саме таку тему, адже дізналися, що це єдина українська церква у Відні, – розповідає їхній керівник, учитель інформатики Ігор ІЛЬКОВИЧ. – Для нас велике досягнення побувати на заході такого рівня, тому працюватимемо й розвиватимемось і надалі.

На змагання прибули школярі, студенти, запрошені гості з усієї України, команди з Білорусі. Зібралося понад 2 тисячі учасників, які представили 350 команд.

Фестиваль було розділено на конкурсні зони: архітектура серед шкіл «Столиці світу», архітектура серед ДНЗ, змагання роботів у категорії сумо та слалом, алея стартапів, виставка проектів «First lego league», виставка творчих робіт і Всеукраїнський етап олімпіади з робототехніки WRO.

Також відбулася презентація новітніх технологій у галузі кіберпростору, віртуальної реальності.

Обладнанням учасників забезпечувала платформа з вивчення робототехніки, компанія «LEGO Mindstorms», а також Мала академія наук України.