Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Травня 2017

ЯК ГЕНЕРАЛ ТАНЦЮРА ВОЇНІВ ВІТАВ

ЯК ГЕНЕРАЛ ТАНЦЮРА ВОЇНІВ ВІТАВ

У час, коли в Україні ведеться гібридна неоголошена війна з боку Росії, кам’янецькі воїни-інженери неодноразово підтверджують вірність військовій присязі щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості.

Такої думки дотримується перший заступник, т.в.о. начальника ГУ оперативного забезпечення ЗСУ генерал-майор Ігор ТАНЦЮРА, котрий 16 травня завітав до Кам’янця-Подільського, щоб нагородити військових, які повернулися зі сходу. Близько 70 захисників із військової частини А2738 та частин безпосереднього підпорядкування приїхали додому 15 травня в рамках чергової ротації. На війні дехто провів понад 4 місяці, а дехто без відряджень – і півтора року. 

Зустрічали воїнів хлібом-сіллю, словами вдячності та урочистими мелодіями військового окрестру. Присутніх благословив отець Олександр ЦІСАР, який, до речі, віднедавна є військовим капеланом. Особисто подякував кожному Герою та вручив грамоти і подяки генерал-майор Ігор Танцюра (но фото праворуч): 

– Причина мого візиту – привітати інженерну бригаду з поверненням і оглянути, як готується до офіційного відкриття 201 навчальний центр, який очолив полковник Василь СВІТАК. Від імені військового керівництва вдячний кожному кам’янецькому воїну, який із честю та гідністю виконав поставлені завдання. Дякую й людям, які невтомно працюють задля створення і розвитку навчального центру. Офіційне його відкриття заплановане на 1 червня. Готуватимемо солдатів-сержантів за трьома напрямками: інженерного забезпечення, військово-топографічної авіації та РХБ захисту. 

Ольга БАНАХ.