Субота, 20 Квітня 2024 р.
19 Травня 2017

У КАМ’ЯНЦІ ЗІБРАЛИСЯ ВОДОЛАЗИ

Сьогодні завершує роботу І Міжнародна науково-практична конференція «Розмінування акваторій: теорія, практика та перспективи», яка впродовж трьох днів проводилася на базі Центру розмінування. До Кам’янця з’їхалися світила водолазної справи із України, Канади та Литви – понад півсотні учасників. Долучилися до конференції і представники ДСНС, СБУ, розвідки, спецпризначенці тощо.

У КАМ’ЯНЦІ ЗІБРАЛИСЯ ВОДОЛАЗИ

Як розповів начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ, ініціювали захід люди, які мають неабиякий досвід і займаються підготовкою водолазів. Він також висловив сподівання, що в майбутньому ця конференція може стати традиційною.

– Процес розмінування акваторій складний і потребує досвідчених фахівців, оснащення та постійного підвищення кваліфікації, – зазначив Володимир Геннадійович. – Під час роботи обговоримо питання підготовки водолазів-розвідників, водолазів-саперів, водолазів-підривників, підвищення їхньої кваліфікації на базі Центру розмінування, обміняємося досвідом. Дякую міському голові Михайлу Сімашкевичу, директору товариства «Світязь» Олександру Борейку, адміністрації та колективам Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, друкарні «Віта Друк», туркомплексу «Дністровська рів’єра» за допомогу в організації заходу.

Вшанувавши хвилиною мовчання тих, хто поклав життя за Україну, присутні ознайомилися з діяльністю Центру розмінування та вирушили на навчання до с.Велика Слобідка, на річку Дністер.