Четвер, 28 Березня 2024 р.
26 Травня 2017

ЦЕНТР ГОТОВИЙ ДО ВІДКРИТТЯ

ЦЕНТР ГОТОВИЙ ДО ВІДКРИТТЯ

Уже через 5 днів у місті стане на одну військову частину більше. На 1 червня заплановане відкриття новоствореного 201 навчального центру оперативного забезпечення. Нова частина облаштувалася по сусідству із 48 інженерною бригадою на території колишнього військового інституту. У 36 відремонтованих класах готуватимуть як військових контрактників, так і тих воїнів, яким потрібна перепідготовка. Житимуть хлопці у відновлених казармах.

– Навчальний центр спроможний одночасно здійснювати підготовку близько 500 фахівців оперативного забезпечення, – розповідає командир центру полковник Василь СВІТАК. – Це спеціалісти інженерних військ, військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту та спеціалістів топографічної служби. Готуватимемо за 38 військово-робітничими спеціальностями для всіх родів військ Збройних сил України. Термін навчання – від 3 до 5 місяців.

– Для військових викладатимуть підготовлені офіцери, 90% із яких – учасники АТО, – розповідає т.в.о. заступника командира з морально-психологічного забезпечення майор Андрій ІВАНОВ. – Вони приїхали до Кам’янця майже з усіх куточків України. Повернуться до міста і декілька викладачів, які після розформування факультету військової підготовки разом із курсантами поїхали до Львівської академії сухопутних військ ім.Сагайдачного. Знаннями і досвідом ділитимуться найкращі військовослужбовці Збройних сил України. Практичні завдання хлопці виконуватимуть на навчальному полігоні, де облаштовуються 23 навчальні містечка, а також автодром для підготовки водіїв військової техніки.

А доки у центрі роблять останні мазки, перші слухачі, які вже невдовзі сядуть за парти, пакують валізи і готуються до знайомства із Кам’янцем. 


Василь Світак народився на Хмельниччині 27 липня 1965 р. Закінчив К-ПВВІКУ. Працював викладачем у цьому виші, а згодом – заступником начальника військового факультету з навчальної роботи. Із 2012 до 2017 р. проходив службу у Центральному апараті ЗСУ в столиці. З квітня 2017 р. призначений на посаду начальника 201 навчального центру. Брав участь в АТО.