П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Травня 2017

«ЖИВА БІБЛІОТЕКА» ЗБЛИЖУЄ ЛЮДЕЙ

«ЖИВА БІБЛІОТЕКА» ЗБЛИЖУЄ ЛЮДЕЙ

На території НІАЗу «Кам’янець» 23 травня вперше відбулася зустріч у форматі «Живої бібліотеки». Організатори культурних заходів міста розповіли присутнім, хто і чому розмальовує будинки у Кам’янці-Подільському, що відбувається за лаштунками під час вистав «Тандему», які труднощі виникали в організації «Форпосту», як організувати концерт улюбленого музичного гурту чи відзняти власний фільм.

Режисер, громадський діяч Андрій Заєць, організатор середньовічного фестивалю «Форпост» Костянтин Пархоменко, актор народного театру «Тандем» Денис Чорний, організатор концертів зірок української естради Валентин Драгомерецький та організатор фестивалю «Республіка» Андрій Зоїн виступили у ролі спікерів. Вони напряму поспілкувалися з учасниками зустрічі, дали їм корисні поради щодо створення громадських проектів, розповіли, як організувати дозвілля молоді та що при цьому варто враховувати.

– Чудово, що в місті з’явився проект, який дає можливість познайомитися та поспілкуватися з цікавими людьми, отримати цінні поради від організаторів культурних заходів і почути, із чого розпочалася їхня громадська діяльність. Також вражає те, що люди, які організовують головні події в Кам’янці, настільки щирі та відкриті у спілкуванні, – розповідає студентка К-ПНУ Юлія.

Організатори «Живої бібліотеки» (СД Платформа Кам’янець-Подільський) будуть і надалі влаштовувати схожі зустрічі, оскільки вірять, що такі заходи активізують молодь і залучать її до громадської діяльності.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.