Четвер, 18 Квітня 2024 р.
26 Травня 2017

НАРЕШТІ ПЕРЕДАЛИ ПОВНОВАЖЕННЯ

22 травня в залі Магдебурзького права Ратуші відбулось урочисте підписання акту передавання повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України відділу державного будівельного контролю виконкому міськради.

Урочисто підписали документ міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і голова ДАБІ України Олексій КУДРЯВЦЕВ

Урочисто підписали документ міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і голова ДАБІ України Олексій КУДРЯВЦЕВ (на фото), який приїхав разом із головою Хмельницької ОДА Олександром КОРНІЙЧУКОМ.

Основним завданням відділу, який очолив Олександр СВИРИДА, є здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних і реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.

Нагадаємо, що рішення передати ці функції органам місцевого самоврядування Верховна Рада ухвалила ще 2015 р. 

Також у сесійній залі міської ради відбулася зустріч офіційних гостей із головами районних державних адміністрацій, депутатами, керівниками будівельних організацій, студентами. На зустрічі розглядали проблемні питання будівельної галузі.

– Всього у галузі будівництва на Хмельниччині працюють понад 6,5 тис. осіб. За минулий рік здано в експлуатацію понад вісімдесят житлових будинків. Із Держбюджету для області було виділено 450 млн.грн. На 21 об’єкті завершено роботи в повному обсязі. Освоєно 204 млн.грн., або 96%. Впроваджено майже 200 будівельних проектів, – розповідає про досягнення на Поділлі у сфері будівництва Олександр Олександрович.

До речі, під час наради Олександр Корнійчук вручив міському голові Михайлу Сімашкевичу Почесну грамоту Кабінету Міністрів України.

Ольга БАНАХ.