Субота, 20 Квітня 2024 р.
26 Травня 2017

У МІСТІ ЗАПРАЦЮВАВ АНГІОГРАФ

У МІСТІ ЗАПРАЦЮВАВ АНГІОГРАФ

Необхідне унікальне та дороге ангіографічне обладнання минулої п’ятниці з’явилося у кардіологічному відділенні міської лікарні.

Призначене воно для профілактики і лікування серцево-судинних та інших захворювань і є профілактикою інфарктів, інсультів тощо. Працюватиме на ньому місцевий серцево-судинний хірург Дмитро Петрук, який пройшов 6-місячне навчання у відомого лікаря-кардіохірурга, директора ДУ «Інститут серця МОЗ України» Бориса Тодурова, завдяки якому в нас і з’явилося обладнання. Того ж дня, ще до офіційного відкриття кабінету, встигли обстежитися троє пацієнтів.

– У одного больного обнаружили стеноз, и в ближайшее время в Каменце его будут шунтировать, – розповідає Борис Михайлович. – Ведь на этом оборудовании можно делать 35 различных операций. Пациентов будут принимать на обследование по направлению кардиологов или семейных врачей. Наши специалисты взяли на себя обязательства приезжать с лекциями и помогать при сложных случаях. Не все областные центры могут похвастаться наличием ангиографа, но это может сделать Каменец-Подольский.