Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
2 Червня 2017

ТАРИФИ НА МІСЦІ, БРУКІВКА ТАКОЖ

На черговій сесії міськради, що відбулася 30 травня, депутатам вдалося погодити он-лайн-трансляцію пленарних засідань, дізнатися, чи не кам’янецьку бруківку продають в Інтернеті, вирішити багато інших питань, але так і не вдалося знизити тарифи для населення на послуги ЖЕКів і повернути до міського бюджету майже 13 млн.грн.

Із пропозицією відмінити рішення виконкому про підвищення «житлових» тарифів  виступила коаліція депутатів від «Радикальної партії», партій «За конкретні справи» та «Рідне місто». До них долучилася «Свобода», додавши, що варто б ще знизити тарифи за вивезення сміття та ліфти. Але політика, напевно, з економікою не друзі, тому ніхто з них не сказав, за який рахунок компенсувати втрати небагатого міського бюджету, який мусив би відшкодувати комунальним підприємствам різницю в тарифах.

І тут згадалися майже 13 мільйонів гривень, від яких «по-барськи» відмовився депкорпус декілька місяців тому, коли вніс зміни до Положень про місцеві податки і збори, внаслідок чого окремі ставки плати за землю стали меншими навіть для тих, хто й не просив. За ці гроші можна було б і компенсувати різницю в тарифах, і зробити багато корисного.

Фракція «БПП «Солідарність» внесла пропозицію, згідно з якою першим пунктом ішла вимога коаліціянтів, другим – «свободівців», а третім – відміна пільг на землю і повернення мільйонних надходжень до бюджету.

Проте, попри палкі дискусії на рівні голів фракцій вищезазначених партій, жодна пропозиція не набрала потрібної кількості голосів. Результат: населення – з новими тарифами, бюджет – без грошей, депутати – без політичних дивідендів.

Шкода, що виборці не бачили всіх перипетій, але це поправимо – згідно із рішенням сесії, незабаром впроваджуватимуться он-лайн-трансляції пленарних засідань.

На минулій сесії міськради депутати написали запит до начальника міськвідділу поліції Бориса СУШИЦЬКОГО щодо можливого розкрадання кам’янецької бруківки, оголошення про продаж якої було розміщено в Інтернеті.

Депутатам відповіли, що «зазначена у запиті бруківка знаходиться на території приватного підприємства, і була придбана власником 8 років тому в одній із західних областей України для власних цілей». Поліція також повідомляє: у зв’язку з тим, що у власника зникла потреба у використанні бруківки, вирішив її продати. Правоохоронці бруківку побачили, сфотографували і резюмували: «в цьому факті відсутні ознаки будь-якого правопорушення», до того ж у мерії зазначили, що виявлення фактів крадіжки старовинної бруківки на території міста відсутнє. 

Також сесією було підтримано клопотання громадської організації «УБД-АТО» щодо призупинення виділення (надання дозволів, затвердження) всіх вільних земельних ділянок, котрі можна було б передати учасникам АТО, та створення за участі громадськості банку вільних земельних ділянок на території міста.

Усього сесією розглянуто близько 150 питань, левова частка яких – земельні.