Четвер, 25 Квітня 2024 р.
2 Червня 2017

У ЛИТВУ І З ЛИТВИ

Кам’янецька делегація на чолі із заступником міського голови Вадимом САВЧУКОМ нещодавно відвідала Литву. На святкуванні Дня міста Укмерге кам’янчан запросили взяти участь у заходах, святкових прийомах і робочих зустрічах.

– До нашого міста і його жителів в Укмерге особлива повага. Там дуже цінують дружбу, яка існує. А в одному з їхніх місцевих музеїв навіть є виставка зі світлинами Кам’янця, – розповідає Вадим Анатолійович.

Нагадаємо, що між Кам’янцем і Укмерге ще 1991 р. підписано угоду про співпрацю. І впродовж двадцяти років документ, укладений між містами-партнерами, має не просто декларативний характер.

А поки наші поїхали до Литви, литовці завітали до нас. 29 травня на базі Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника відбувся Міжнародний семінар «Культурна спадщина Гедиміновичів на теренах Поділля» за участі дослідників із Литви та України, зокрема доктора історичних наук Альвідаса Нікжентайтіса (Інститут історії Литви), кандидатів історичних наук з Інституту історії України.

Як повідомив директор музею Олександр ЗАРЕМБА, підсумком семінару стало рішення створити на базі нашого музею експозицію, присвячену діяльності князів Коріатовичів на Поділлі, та розмістити її в пристінному корпусі Старого замку.

Ольга БАНАХ.