П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Червня 2017

ДАЛИ ГРОШЕЙ НА ОСВІТУ, ДОРОГИ І ЛІФТИ

Спочатку на порядок денний позачергової сесії міськради, яка відбулася 8 червня, виносили всього два питання – зміни до бюджету та визначення осіб для делегування у склад Госпітальної ради Кам’янець-Подільського госпітального округу.

Але після оголошення одного з додаткових питань – виділення коштів КП «Міськтепловоденергія» для придбання попередньо ізольованих труб – більшу частину часу роботи сесії зайняло якраз його обговорення.

Розпочав дискусію «ляшківець» Анатолій ГУРОМА, який пояснив свій виступ стурбованістю щодо готовності міста до опалювального сезону:

– Жодна сесія не обходиться без виділення коштів «Міськтепловоденергії». Скільки ми ще будемо в неї вливати? Ми не знаємо, можливо, треба вливати менше грошей, можливо, більше, можливо, треба вливати молоду кров… Пропоную створити депутатську комісію щодо перевірки діяльності підприємства в частині підготовки до опалювального сезону.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, а до того і керівник департаменту економіки Майя ГУРСЬКА пояснили складну фінансову ситуацію тим, що держава винна «МТВЕ» 60 млн.грн. різниці в тарифах, і всі міста дотують свої підприємства теплоенергетики через такі заборгованості.

Для ухвалення рішення фракції пішли на перерву. Після неї було дві пропозиції: перша – створити комісію, друга – спочатку заслухати керівника підприємства і потім створити комісію. Тринадцяти тих, хто проголосував за перший варіант, виявилося достатньо для створення комісії, до складу якої ввійшли 9 депутатів.

За результатами перевиконання бюджету за п’ять місяців, яке складає майже сім мільйонів гривень, депутати внесли низку змін до бюджету. Зокрема, кошти виділено на забезпечення он-лайн-трансляцій засідань міської ради, капремонт систем теплопостачання та водовідведення ДНЗ №18 і 30; капремонт шкільного подвір’я ЗОШ №12, капремонт даху ліцею, реконструкцію частини будівлі на Огієнка, 35а під спортивний зал для скелелазіння; сцену для проведення фестивалю «Опера в мініатюрі»; поточний (ямковий), капітальний ремонт доріг і тротуарів, внутрішньодворових проїздів; капремонт мереж вуличного освітлення; площі в парку Героїв Євромайдану; ліфти, які відпрацювали 25 років; придбання газових лічильників малозабезпеченим громадянам; проведення археологічних досліджень тощо.

Правда, голова фракції «Свобода» Михайло ПОСІТКО зазначив, що через позачерговість сесії не встигли якісно опрацювати питання, тому загалом за бюджет голосувати не будуть (а тільки постатейно), хоча частину витрат підтримують. Їм апелювали і Василь КОБИЛЬНИК («БПП «Солідарність»), і Валерій СЛОБОДЯН («Відродження»), який зокрема сказав, що достатньо слідкувати за справами в місті, говорити з виборцями та працювати в депутатських комісіях, і стане одразу зрозуміло, що ці витрати необхідні.

Згідно з рішенням сесії, для роботи у складі Госпітальної ради Кам’янець-Подільського госпітального округу делеговано головних лікарів – міської лікарні (Олександра Чернеця), перинатального центру (Олександра Гурського), міської поліклініки (Бориса Цвігуна), дитячої поліклініки (Тетяну Очеретенко), а також завідувача хірургічного відділення міської лікарні Валерія Арсенюка, керівника медцентру «Грааль життя» Олега Довганя.