П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Червня 2017

У КАМ’ЯНЦІ «ЗНАЙШЛИ» ГАЗ

У Кам’янці-Подільському фахівці Інституту газу провели тестові дослідження на місцевому полігоні ТПВ. Пробурили 4 свердловини глибиною 6-12 метрів. Про це повідомив представник Інституту газу НАНУ, генеральний директор науково-виробничої фірми «ІНГАЗ» Станіслав КУБЕНКО.

Під час робочої зустрічі з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ і депутатами міської ради Станіслав Борисович зазначив, що результати дослідження позитивні, а процес видобутку біогазу зі сміттєзвалища пройшов нормально. В результаті тестових розвідок, із чотирьох свердловин у середньому можна отримати від 8 до 25 кубометрів газу за годину.

Однак це лише попередні результати. Точну інформацію про обладнання, яке необхідно буде впроваджувати, Інститут газу зможе надати до кінця червня. А розробка всього проекту займе близько 2-3 місяців. За сприятливих умов цієї осені на сміттєзвалищі розпочнуть будівництво. Міський голова наголосив, що всі етапи цього проекту будуть впроваджуватися крок за кроком. Головне – це екологічна безпека полігона і відповідність сміттєзвалища всім нормам.

За матеріалами прес-служби міськради.