П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Червня 2017

«СТРІЛОЧНИКА» ЗНАЙШЛИ. АЛЕ ЧИ ПОКАРАЛИ?

«Проїзд машиністом маневрового локомотива на заборонений сигнал світлофора та виїзд на маршрут, яким рухався пасажирський поїзд сполученням «Київ – Кам’янець-Подільський», – саме це стало причиною аварії, що сталася на станції Нігин вранці 27 травня. До такого висновку дійшла комісія «Укрзалізниці». Інформацію про результати її роботи на своїй сторінці у «Фейсбуці» оприлюднив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех БАЛЧУН:

«Також комісія з’ясувала, що чергова по станції Нігин вчасно не припинила маневрової роботи при прямуванні пасажирського потяга. Є претензії до машиніста та помічника машиніста пасажирського потяга, які, всупереч інструкціям, не обрали оптимальної швидкості для вчасної зупинки потяга перед перешкодою.

Винні покарані: звільнено 10 працівників, 19 притягнуто до дисциплінарної відповідальності. За декілька днів мають бути ще кілька кадрових рішень».

Чи понесуть кримінальну відповідальність особи, через яких на лікарняних ліжках опинилися 11 пасажирів?

– Слідчі дії досі тривають, – зазначив начальник районного відділення поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ. – Крім того, ми ще не отримали офіційного висновку роботи комісії, тож не можемо нічого коментувати. Додам лише, що за фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.276 ККУ, яке передбачає покарання від 2 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у 14 вагонах пасажирського потяга до Кам’янця їхала 541 людина. Внаслідок удару перекинувся локомотив і вагони товарного потяга. Травм різного ступеня важкості зазнали 11 пасажирів і 4 залізничники.