Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Червня 2017

ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУ

ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУ

Ураган, злива із градом, шквальний вітер, повалені дерева, порвані лінії електропередач, пошкоджені авто, зірвані дахи і паркани, вибиті городи, побиті вікна і… Новопланівський міст, мов Ніагарський водоспад. Усі ці збитки і враження приніс мешканцям міста і району вечір 26 червня.

ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУ

У місті одразу ж було створено штаб із ліквідації наслідків стихії. Департамент ЖКГ у соцмережах інформує про стан справ.

Ще вчора ввечері силами МНС і комунальників було прибрано всі 36 дерев, що впали на дороги міста. Загалом же, за приблизними підрахунками за станом на вчора, в місті повалено близько ста дерев.

Інформація про постраждалих кам’янчан до штабу поки не надходила. До приймального відділення звернулися лише двоє людей із незначними пошкодженнями рук, що трапилися під час закривання вікон.

ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУВідновлюється подача електроенергії, адже в деяких районах міста її не було з того моменту, як перша крапля зливи торкнулася землі. Зламано 6 електроопор, відключено 6 ліній електропередач, в т.ч. без світла залишилися Руські фільварки, Старе місто, Біланівка, Підзамче, селища Смирнова, Жовтневе, автовокзал, Центральний ринок).

Наразі на території Кам’янця працюють 15 бригад із ліквідації стихії. Буревій не пожалів міської інфраструктури, завдав чимало збитків і майну земляків. Навіть важко перелічити кількість авто, на які впали дерева. Найефектніший знімок, який розповсюдили в соцмережах, – це дерево, що притиснуло «Ниву» на вул.Лесі Українки, але скільки ще незафіксованих кадрів матеріальних втрат.

ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУВчора після негоди поліцейські під час патрулювання знайли реєстраційні номерні знаки автомобілів та мобільний телефон марки «Nokia». Власники речей можуть звернутися у Кам’янець-Подільський відділ поліції на вул.Шевченко, 27 та отримати речі.

ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУ

Чималих збитків принесла стихія і в районі. Частково без даху залишилися дві школи: у Княжполі та в с.Кам’янка. Також у Кам’янці, яка чи не найбільше постраждала, знесло частину перекриття сільської ради, повалило дерева і порвало дроти. Пориви дротів електромереж зафіксовані також у Зіньківцях, Довжку, Заваллі, Приворотті, Кадиївцях. Мешканці деяких сіл кажуть, що на їхніх городах тепер… стадіони, адже рослини просто стерло із землі.

ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУ


ВИТІВКИ СКАНДИНАВСЬКОГО ЦИКЛОНУ