Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
23 Червня 2017

НЕ ЛЮБИТЕ ХРОБАКІВ? ВИ ПРОСТО НЕ ВМІЄТЕ ЇХ ГОТУВАТИ

На обід макарони, на вечерю – рис. Усе б нічого, якби не хробаки, що «оселилися» у цих стравах. Ними днями частували матусь, які із маленькими дітками лежать у відділенні патології немовлят перинатального центру.

НЕ ЛЮБИТЕ ХРОБАКІВ? ВИ ПРОСТО НЕ ВМІЄТЕ ЇХ ГОТУВАТИ

– Уже другий день нам приносять їжу із хробаками, які були і в макаронах, і в рисовій каші, – розповідає одна із жінок, котра зателефонувала до редакції. – Ми поскаржилися санітарочкам і медсестрам. Вони пішли на кухню, на що там відповіли: «Не подобається? Сідайте і перебирайте!». Добре, якщо рідні носять домашню їжу, але деякі матусі змушені через таку ситуацію залишатися без обіду і вечері.

Про «екзотику» в стравах ми повідомили головного лікаря міської лікарні №1 Олександра ЧЕРНЕЦЯ, котрий зібрав комісію і одразу ж виїхав на місце.

– Перше, що зробили, вибачилися перед матусями маленьких пацієнтів, – коментує Олександр Вікторович. – Усі продукти, що викликали сумнів, повернули постачальнику з вимогою замінити їх на свіжі й надати сертифікати якості, інакше розриватимемо договір. Уже завтра нам привезуть нові крупи та макарони. Також посилили контроль за приготуванням і видачею їжі, провели роботу з працівниками кухні, дієт-сестрою та лікарем-дієтологом. Вони мають бути присутніми під час закладання продуктів харчування та контролювати процес приготування їжі.