Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
23 Червня 2017

50 ШТУК І …ПОЛІЦІЯ НА ДОДАЧУ

19 червня працівники Департаменту захисту економіки, територіального підрозділу в Хмельницькій області Нацполіції та Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали у Кам’янці посадовця обласної ради у приміщенні власного готелю.

Хабар

50 тисяч доларів США хабара одержала посадова особа однієї з постійно діючих комісій облради від керівника комунального підприємства.

У межах кримінального провадження, відкритого детективами НАБУ за ч.4 ст.368 ККУ, встановлено, що зазначену суму коштів посадовець облради вимагав за залишення керівника на посаді, продовження договору на роботу, позитивні висновки комісії щодо перевірки стану будівництва об’єкта, а також продовження фінансування капітального будівництва на суму понад 23 млн.грн.

Кошти, які одержав зловмисник як неправомірну вигоду, правоохоронці вилучили як речовий доказ у справі. Він затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Санкція статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, із конфіскацією майна.

Департамент захисту економіки Національної поліції України.

P.S. 21 червня фракція політичної партії «За конкретні справи» Хмельницької обласної ради оприлюднила заяву, де вказано, що наразі «для нашої команди факт затримання депутата Хмельницької обласної ради Миколи ХАРКАВОГО – ніщо інше як спроба дискредитувати його як порядну та чесну людину, яка неодноразово намагалася досягнути позитивних змін на благо Хмельниччини».

Директор Кам’янець-Подільської спецшколи-інтернату «Славутинка» Хмельницької обласної ради Олена КОЗЛОВА лише підтвердила, що це вона звернулася до правоохоронців, але від коментарів відмовилася: «Мені шкода, але поки ведеться слідство, я не можу нічого коментувати. Всьому свій час».