Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
23 Червня 2017

БЕЗ СМІТТЯ ДО ЄВРОПИ

Минулого тижня ми друкували обурення кам’янчан щодо сміття на зупинці «Цементник». Миттєво зреагували на публікацію працівники залізниці, які одразу ж взялися за прибирання. Втім не встигли вони навести лад, як жителі селища цемзаводу знову взялися за старе.

– Уявіть, ми прибираємо пляшки, папірці, пластикові склянки та інший непотріб, складаємо це все у мішки і бачимо, як бабуся несе торбу зі сміттям та кидає неподалік, – обурено розповідає начальник залізничного вокзалу Ігор КАПРАВЧУК. – Я пояснюю бабці, що не можна так робити, що ми змушені прибирати чуже сміття, на що вона апелює: «Я за ним уже не полізу і не витягну». Але найбільше вразила поведінка водіїв приміських маршруток, які стоять тут на кінцевих зупинках. Вони, незважаючи на нашу присутність і прибирання, спокійно справляли природні потреби. То скажіть: можемо ми із такими людьми навести лад на зупинці?!

Минуло лише два тижні відтоді, коли ми тут прибрали, як знову назбирали шість 120-літрових мішків сміття. Переважно це пляшки від пива, горілки, паперові стаканчики, обгортки від чіпсів та сухариків. І це викидають не пасажири з потягів, а молодь, яка тут «відпочиває». Все ж сподіваємося, що наша праця недаремна і перон таки залишиться чистим надовго.

Тим більше, що від Кам’янця тепер будуть їхати потяги до Європи.

– До потяга №117/118, що курсує з Києва до Чернівців, додали причіпний вагон «Київ – Бухарест – Київ», – коментує Ігор Каправчук. – Утім доїхати до Румунії можна лише один раз на тиждень. Потяг виїжджає із Кам’янця-Подільського щоп’ятниці, о 3.32, та прибуває до Бухареста о 22.56. Повертається назад щонеділі, о 6.15, приїжджає до Кам’янця о 23.38. Квитки можна придбати лише у міжнародних касах, найближчі з яких у Хмельницькому та Чернівцях. Поки що Кам’янець-Подільський вокзал не має повноважень їх продавати. Наразі не можна придбати і через Інтернет. Вартість квитка коливається в залежності від курсу валюти. На сьогодні вона становить із Хмельницького 2020 гривень, а з Чернівців – 1600.