Середа, 08 Травня 2024 р.
7 Липня 2017

ПРИЇХАВ ГОЛОВНИЙ СКАРБНИК

6 липня у конференц-залі готелю «Клеопатра» відбулася зустріч із головою Державної казначейської служби України Тетяною СЛЮЗ за участі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Кам’янця та району. Серед присутніх – начальник ГУ Державної казначейської служби України у Хмельницькій області Олександр МЕЛЬНИЧУК, представники міської та районної влад.

Голова Державної казначейської служби України Тетяна СЛЮЗ

Головний скарбник країни поінформувала про сучасні тенденції в роботі її відомства, перспективи бюджетного законодавства тощо. Розповіла про зміни у Бюджетному кодексі та нові види податків, які забезпечили виконання місцевих бюджетів і зростання їхніх доходів. У своєму виступі Тетяна Ярославівна звернула особливу увагу на дистанційне казначейське обслуговування. 

– Це такий собі електронний документообіг, завдяки якому більше не потрібні паперові носії. Його використання суттєво зекономить як фінансові, так і трудові витрати, бо звітні папери до нас приносять уже не стосами, а мішками, – наголосила голова Казначейської служби України.

Одним із «плюсів» такого дистанційного обслуговування є автоматичне формування документів. Для прикладу, реєстру юридичних чи фінансових зобов’язань. Цього не можна зробити з єдиним документом – договором, який неможливо ні юридично, ні фактично автоматизувати. Щоби він став електронним документом, його потрібно буде сканувати. Важливою перевагою також є й доступність – у будь-який час клієнт казначейства може бачити рух своїх коштів, а також приймати рішення щодо їх спрямування в он-лайн-режимі. Й така система надійно захищена, жоден «чужий» не зможе у неї ввійти.

Наприкінці наради Тетяна Ярославівна наголосила, що казначейство й надалі працюватиме для покращення обслуговування та якості надання послуг, закликала всіх присутніх насамперед дбати про фінансування бюджетної сфери, енергоносіїв та інших видатків, які впливають на суспільні настрої населення.

Ольга БАНАХ.