Середа, 24 Квітня 2024 р.
14 Липня 2017

«МЕШКАНЦІ МІКРОРАЙОНУ В НЕБЕЗПЕЦІ!»

Саме із таким гаслом декілька десятків жителів мікрорайону Жовтневого вийшли на вулицю поблизу своїх домівок, аби покласти край нахабству і безвідповідальності. Мітингувальники скаржаться, що без їхнього відома за півсотні метрів від житлових будинків невідомі побудували модульну вежу, що загрожує життю, зважаючи на небезпечне випромінювання.

«МЕШКАНЦІ МІКРОРАЙОНУ В НЕБЕЗПЕЦІ!»

Стурбовані жителі вулиць 30 років Перемоги і Патріарха Мстислава (колишня Фабриціуса) стверджують, що в ніч на 8 липня на території колишньої рембази хтось встановив невідому конструкцію, схожу на станцію (вишку) одного з мобільних операторів. Шукаючи захисту, налякані люди написали заяву на ім’я міського голови і прокурора міста із понад сотнею підписів, де просять швидко відреагувати і допомогти. Наступним кроком став мітинг.

– Земля, на якій майже добудували споруду, знаходиться у власності міської ради, але передана в оренду підприємству «КВІН-майстер». Останнє без погодження із міською владою вирішило на договірних зобов’язаннях із хмельницькою командою поставити тут модульну вежу, – розповідає заступник міського голови Сергій БАБІЙ, котрий також прибув на мітинг. – 11 липня «Муніципальна по-ліція» дала припис про те, що протягом однієї доби підприємство повинне пред’явити документ, на основі якого здійснено будів-

ництво. Я особисто приїхав по ці документи,

зустрівся із керівництвом «КВІН-майстра», однак жодних відповідних паперів не отри-

мав. Отже, споруда незаконна, тому 13 липня вступає в дію припис про її демонтаж.

– Якщо власники не захочуть виконувати припису, то буде виконано примусовий демонтаж, а правопорушників притягнено до адміністративної відповідальності за статтею 152 КУпАП («Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів»), – запевнив заступник директора КП «Муніципальна поліція» Анатолій ТЕТЕРВАК.

Ольга БАНАХ.