П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Липня 2017

КАМІНЬ СПОТИКАННЯ – СУВОРОВА ТА ПІОНЕРСЬКИЙ

18 липня відбулося чергове засідання депутатського клубу Кам’янець-Подільської міської ради. На обговорення народних обранців було винесено три питання.

Спочатку депутати розглянули виділення земельних ділянок учасникам бойових дій на сході України. За три роки вказаним особам та їхнім родинам надано 78 дозволів на розробку документів землеустрою, 70 з яких передано у власність. Більшість – це сім’ї загиблих і важкопоранених військових, які брали участь в АТО. Проте захисників, які мають право на отримання ділянок, нараховується декілька сотень. Такої кількості вільних ділянок немає. Тому на депутатському клубі міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і депутати ухвалили підготувати та на черговій сесії прийняти звернення до вищих державних органів із клопотанням про те, щоб була започаткована програма фінансової компенсації військовим. Це зняло б напругу в цьому питанні.

Друге питання стосувалося дегазації полігону твердих побутових відходів. Нагадаємо, що цим проектом погодився займатися один з інвесторів, який уже розпочав детально працювати над задумом.

Останнє питання було присвячено перейменуванню вулиці Суворова та провулку Піонерського. Зрозуміло, що в історичному місті Кам’янці-Подільському вулиці та провулки мають носити імена, пов’язані з героїчним минулим міста над Смотричем. Ні вулиця Суворова, ні провулок Піонерський вказаним критеріям не відповідають. Проте мешканці вулиці та провулка роблять усе можливе та неможливе, аби зберегти старі назви.

Згадаймо, скільки років пішло, щоб центральній бібліотеці міста надати ім’я видатного кам’янецького просвітника Костя Солухи, тільки з третього голосування нового складу міської ради питання нарешті вирішилося. Вулиця і провулок будуть-таки перейменовані, але скільки десятків років мине… І страшно від агресивної позиції кількох захисників Суворова, їхнього крику і невміння вислухати аргументи професійних істориків.