Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
28 Липня 2017

ПЕРЕМОГА НА ВАГУ ЗОЛОТА!

26 липня, у заключний день змагань із пауерліфтингу на Всесвітніх іграх – 2017, що тривають у Вроцлаві, вся увага була прикута до жіночих змагань надважкої категорії.

Честь Кам’янця-Подільського, про який неодноразово у прямому ефірі згадували коментатори телеканалу «UA Перший», захищала змс України, титулована чемпіонка і діючий тренер Тетяна МЕЛЬНИК, яка стала однією із фавориток змагань і виправдала всі сподівання.

Незважаючи на свою тендітну статуру (73 кг у порівнянні із суперницями, вага яких – понад 100 кг), Тетяна з легкістю підіймала важелезні штанги. Так, у присіданні підкорилися 245 кг, у жимі лежачи 170 кг, заключна вправа – станова тяга. Спочатку було впевнено взято 190 кг, далі – 200, і врешті підкорено 205 кг, що дало змогу вийти на першу сходинку.

Проте інтрига золота полягала в іншому: чи візьме американка свою вагу в третій завершальній спробі. За коефіцієнтом Вілкса для перемоги їй потрібно було 252,5 кг, і вона все ж підкорила цю вагу. Таким чином, кам’янчанка стала срібною призеркою, та для неї ця перемога – на вагу золота, адже вона повторила успіх 4-літньої давності на попередніх Всесвітніх іграх у колумбійському місті Калі.

Дмитро БОЙКО.

P.S. Учора стало відомо, що на Всесвітніх іграх наш Роман Головатюк у кікбоксингу в розділі К-1 у ваговій категорії 91+кг виборов бронзову нагороду. В 1/4 фіналу він здолав сербського спортсмена – 3:0, поступився бразильцю, але зумів перевершити господаря змагань у малому фіналі.