П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Серпня 2017

СПЕКА, ЩО ПЛАВИТЬ АСФАЛЬТ І ВБИВАЄ ЛЮДЕЙ

Уже декілька днів над Україною нависло пекуче сонце, яке розплавляє асфальт, висушує траву та погіршує самопочуття людей. З’явилася і перша жертва: 2 серпня у Луцьку через задуху в тролейбусі померла 60-річна жінка.

Утім медики екстреної повідомляють, що, незважаючи на духоту, скарг від кам’янчан не побільшало. За добу, як і раніше, в середньому надходять 60-80 викликів.

– На погане самопочуття здебільшого скаржаться гіпертоніки та люди із серцевими хворобами, – каже головний лікар станції екстреної медичної допомоги Мирослав КОЛОМИЙ. – Забирати з вулиці жертв палючого сонця поки що не доводилося. Кам’янчанам раджу не виходити з приміщень без потреби, пити більше води, їсти овочі, фрукти, обмежити споживання рибних, м’ясних та м’ясокопчених продуктів, а також з обережністю вживати молочні. Про алкоголь краще забути. А ось головний убір обов’язково одягати.

СПЕКА, ЩО ПЛАВИТЬ АСФАЛЬТ І ВБИВАЄ ЛЮДЕЙ

Боротися із гарячим сонцем цього тижня розпочала й міська влада. Дороги міста почали поливати, а в Європейському сквері та на майдані Відродження встановили розпилювач води. Доки одні рятуються від задухи прохолодними напоями, інші активно освіжаються під обприскувачами, та ще й охолоджують під ними домашніх улюбленців.

– Департамент житлово-комунального господарства поливає міські дороги, аби бодай якось зволожити повітря та забезпечити санітарно-гігієнічний стан. Машина впродовж дня їздить по всьому місту, – розповідає директор департаменту Олександр БАБЧИНСЬКИЙ.

Через підвищення температури тимчасово обмежили й рух вантажівкам із вагою понад 24 т. За інформацією сайту міськради, на в’їздах у місто з Чернівецького та Хмельницького напрямків поліцейські стежать, щоб з 10.00 до 22.00 великогабаритні автівки не в’їжджали до Кам’янця.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.