П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Серпня 2017

ДІТЯМ – ПРЕМІЇ, ВИКЛАДАЧАМ – ЗВАННЯ

У перший день серпня спекотно було не лише на вулиці, а й у сесійній залі, де відбувалася чергова сесія міськради, на розгляд якої винесли понад 150 питань. Уперше депутати працювали в режимі он-лайн-трансляції. Народні обранці проголосували за виплати премій обдарованим і талановитим дітям міста, написали звернення до Міноборони та Верховної Ради, підтримали програму розвитку молодіжної політики та присвоїли почесні звання відомим кам’янчанам.

Розпочалася ж сесія із розгляду питання про виконання плану роботи міської ради в І півріччі 2017 р. і затвердження плану роботи на ІІ півріччя. За перших півроку проведено 12 сесій міськради, 7 з яких – позачергово, прийнято 505 рішень. Зокрема, затверджено виплати стипендій і грошових винагород спортсменам за високі досягнення, прийнято рішення про встановлення меморіальних дощок на честь героїв АТО тощо.

Підтримали депутати і програму розвитку молодіжної політики до 2020 р., внесли зміни до рішення сесії міськради «Про затвердження списку присяжних Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області» та проголосували за положення про виплату одноразової грошової винагороди обдарованим дітям міста. Виплачуватиметься така премія щорічно за рахунок коштів міського бюджету в межах асигнувань і становитиме від 500 до 10000 грн. Отримуватимуть її обдаровані й талановиті діти за високі інтелектуальні досягнення. 

На доопрацювання депутати відправили проект про затвердження програми «Санітарна очистка міста на 2017 р.» та проект рішення землеустрою щодо відведення земельної ділянки під гараж на вул.Огієнка, 30.  

Не обійшлося і без гостей, що завітали до сесійної зали. Мешканці вул.Суворова та пров.Піонерський прийшли протестувати проти перейменування. Та дебатів не вийшло, бо депутати зняли з розгляду це питання. 

Розглянули і затвердили слуги народу Порядок визначення та використання Громадського бюджету міста – проекту, який передбачає реалізацію ідей, поданих кам’янчанами, за рахунок коштів міського бюджету.

А ще розглянули і підтримали звернення до міністра оборони України з проханням вирішити питання передачі земельних ділянок, які належать цьому відомству, до комунальної власності міста для учасників АТО. Звернулися і до Верховної Ради щодо надання пільг сім’ям загиблих і померлих від поранень учасників АТО та надання компенсацій учасникам АТО за неотримані земельні ділянки.

Приємним акордом стало присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» доктору історичних наук, завідувачу кафедри всесвітньої історії К-ПНУ ім.Івана Огієнка, професору Валерію СТЕПАНКОВУ та нагородження відзнакою міської ради «Честь і шана» голови правління ПАТ «Гіпсовик» Володимира ПОСТОВОГО.