П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Серпня 2017

ЗАКИПІЛО?!

Учора зранку містом почали поширюватися чутки про те, що вночі на комунальному підприємстві «Міськтепловоденергія» побували правоохоронці. Від офіційних коментарів щодо цього на підприємстві поки відмовилися, але прес-служба розповсюдила інформацію, що колектив працює у штатному режимі і гендиректор «МТВЕ» Валерій ГОРДІЙЧУК також перебуває на робочому місці.

У той же час видання «Житомир.info» повідомило, що ввечері 22 серпня у Житомирі представники військової прокуратури Західного регіону та співробітники СБУ проводили обшуки на заводі, який виготовляє котли марки «Kriger», та у приватному будинку бізнесмена Леоніда Крігера:

«За словами військових прокурорів, Шевченківський районний суд міста Львова ухвалив провести обшуки в будинку житомирського бізнесмена, оскільки він є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), виділених на проведення енергозбереження КП «Міськтепловоденергія» Кам’янець-Подільської міської ради, яке нібито за завищеною вартістю купило обладнання у ТОВ «Котлозавод «Крігер».

…Телефоном журналістам «Житомир.info» Леонід Крігер повідомив, що перебуває за кордоном і звинувачення у змовах вважає безпідставними:

«Це міжнародний тендер, який проводив міжнародний банк. Йде ціла процедура, і переможця затверджує Європейський банк, міжнародний банк. Тому жодних закупівель окремих чи змови і бути не могло. Там виступали 4 компанії, і ми пішли туди консорціумом із французами, з німцями і з нами. Це був міжнародний тендер, який розігрувався на території Кам’янця-Подільського в присутності іноземних представників, і переможця визначала європейська комісія».

За матеріалами «Житомир.info».