Четвер, 18 Квітня 2024 р.
1 Вересня 2017

ОЛІГАРХИ В ГРОШАХ КУПАЮТЬСЯ, БІДНІ – МАТЮКАЮТЬСЯ

– Стояв на одній із місцевих заправок у черзі по газ, щоб заправити авто, і обуренню не було меж. Прямо на моїх очах ціна на табло змінювалася. Доки дійшла черга, то газ уже купував не за 12, а майже за 14 гривень! 

– Нещодавно купував газ за 11 гривень, а за декілька днів уже більш ніж за 16!!! – Через таку ситуацію вже проходили торік – напередодні першого вересня газ почав стрімко додавати в ціні на заправках. Гадаю, робиться це навмисно, аби олігархи наживалися ще більше, а народ ставав усе біднішим.

ОЛІГАРХИ В ГРОШАХ КУПАЮТЬСЯ, БІДНІ - МАТЮКАЮТЬСЯУпродовж тижня обурені водії і приходили, і телефонували до редакції. Крили міцним слівцем місцеві заправки, владу, що допустила до цього, але все ж із болем у серці віддавали кревні, щоб «нагодувати» залізних коней. Адже свого часу чимало кам’янчан, аби зекономити на пальному, перелаштували автомобілі на газ, тому його подорожчання неабияк зачепило гаманці та нервові системи сотень водіїв.

Подорожчання автогазу активно обговорює і вся Україна. Доки водії бідкаються, а експерти розводять руками й шукають логічні пояснення банальній спекуляції, Прем’єр-міністр Володимир ГРОЙСМАН ситуацію, що склалася, називає змовою. На своїй сторінці у «Фейсбуці» 29 серпня він зазначив:

«Я б назвав це диверсією проти України. І все це наслідок монополізації ринку, яка відбулася за останній рік. Сьогодні зібрав за одним столом представників профільних міністерств, керівництво Антимонопольного комітету, Державної фіскальної служби, правоохоронних органів, представників компаній-трейдерів і мереж та поставив завдання – протягом декількох тижнів стабілізувати ситуацію. На 15 вересня маємо отримати іншу цінову картинку на ринку скрапленого газу. А до кінця вересня учасники ринку пообіцяли повернутися до того рівня цін, який був до кризи».

Правда, що робити перевізникам і пересічним водіям весь цей час, невідомо. Бо складається враження, що газові магнати отримали час, аби ще більше набити власні й без того золоті кишені, здираючи сьому шкуру в без того збіднілих українців…