П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Вересня 2017

ПЕРШЕ РЕАЛІТІ-ШОУ

Аж два дні – 5 та 6 вересня – тривала сесія міської ради. Хоча іноді на розгляд депутатів виносилося і більше питань, народні обранці справлялися з їх вирішенням набагато швидше. Що вплинуло на перебіг подій, можна тільки припускати. Чи то погана підготовка до засідання, чи то політичні амбіції, чи то потяг до сцени – адже вперше на сайті міської ради велася он-лайн-трансляція депутатської роботи.

Розпочалася вона зі спільної молитви депутатського корпусу і отця Антонія (УГКЦ).

Міський голова перебував у відпустці, тому сесію вів секретар міськради Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ. Дмитро Сергійович виконав приємну місію і на початку сесії вручив грамоту Хмельницької облради кандидату наук із фізичного виховання та спорту, доценту К-ПНУ ім.Івана Огієнка, тренеру з боксу ДЮСШ №2 Олександру СКАВРОНСЬКОМУ і подяку теж обласної ради – директору департаменту ЖКГ Олександру БАБЧИНСЬКОМУ.

Робочі питання розпочалися зі звітів про виконання бюджету міста за І півріччя ц.р. та фінансово-господарську діяльність КП «Муніципальна поліція».

Незважаючи на присутність мешканців вул.Суворова і їхній протест щодо можливої зміни назви, вулицю таки не виключили з реєстру на перейменування. Мотивація – спочатку на цій сесії затвердимо нове положення про топонімічну комісію, потім ухвалимо її новий склад і після нових рекомендацій повернемося до питання доцільності перейменування. Зняли з розгляду питання щодо перейменування пров.Піонерського, адже його мешканці згодні розпрощатися зі старою назвою, але проти називатися провулком Скаутським.

Не інакше як непорозумінням можна назвати події навколо прохання представників греко-католицької церкви виділити ділянку для будівництва церкви на Підзамчі. З’ясувалося, що ця земля перебуває у користуванні підзамецьких школярів і дошкільнят, про що повідомила начальник міськуправління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО, зазначивши, що вона не проти будівництва церкви, просто тут зелена зона для дозвілля. Дехто із депутатів казав, що споконвіку церкви розташовувалися біля навчальних закладів, і нічого поганого в тому немає. Проте всі суперечки одним словом зупинив отець Антоній, який сказав, що не варто будувати церкву на суперечках, тим більше, відбираючи землю в дітей. Сам зняв питання і тільки зауважив, що в нього на руках рішення сесії міськради 2006 р., де вказано, що ця ділянка вільна… Було вирішено підшукати для УГКЦ інше місце для храму.

Дискусії розгорілися після оголошення депутатом Василем ГАВРИЛЮКОМ звернення про встановлення Меморіалу шани (текст див. на стор.3). За словами керуючого справами виконкому міськради Яни МЕЛЬНИЧУК, насправді міська влада працює над підготовкою проекту пам’ятника вже близько року і без звернень. Проте залишаються дискусійні питання: де саме його встановити, де взяти гроші тощо. Для їх вирішення доцільно було б провести депутатський клуб.

Більшість не підтримала звернення «свободівців» до Голови Служби безпеки України, Генерального прокурора України, військового прокурора Західного регіону України щодо об’єктивного та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому після обшуку та виїмки документів на КП «Міськтепловоденергія». Голова фракції Михайло ПОСІТКО назвав звернення турботою про опалювальний сезон, а решта, напевне, не сумнівалася в неупередженості вищезгаданих структур.

Саме розгляд земельних питань тривав найдовше. Прикро, що предметом політичного торгу стало важливе для міста земельне питання, яке б забезпечило запуск інвестиційного проекту з дегазації сміттєзвалища. Його провалили через дрібні амбіції.

З одного боку, он-лайн-трансляція затягнула цю сесію, але з іншого, дуже корисна річ –  рекомендуємо подивитися на справжні обличчя народних обранців, адже їм тільки здається, що на сесії не видно, хто, з ким і за що домовляється, нехтуючи інтересами громади.