П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Вересня 2017

«НАЙКРАЩА ПАМ’ЯТЬ ПРО СИНА – РОЗВИТОК УКРАЇНИ»

«НАЙКРАЩА ПАМ’ЯТЬ ПРО СИНА - РОЗВИТОК УКРАЇНИ»Минулої п’ятниці в Кам’янці відкрили меморіальну дошку на честь захисника Донецького аеропорту, кулеметника 90-го окремого десантного штурмового батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади, Героя України, лицаря ордену «Народний Герой України» Ігоря БРАНОВИЦЬКОГО. Він назавжди залишиться 39-річним і спостерігатиме за нами із фото, розміщеного на фасаді клубу військової частини А-1884 (колишній Будинок офіцерів). Адже саме з Кам’янця-Подільського, де у 1995-1996 рр. Ігор проходив строкову службу, й розпочалося його становлення як військовослужбовця.

Вшанувати пам’ять про Героя завітали представники влади міста, району і області, військовослужбовці, друзі та знайомі. Зі столи-ці, звідки родом кіборг, приїхала й мати Ніна Костянтинівна (на фото).

Ігор Брановицький служив у складі українського миротворчого континген-

ту ООН в Анголі, був активним учасником Революції Гідності, з липня 2014 р. добровольцем пішов на фронт. На оборону Донецького аеропорту заступав двічі: у грудні 2014 р. і у січні 2015. Під час оборони Донецького аеропорту витягнув на собі двох поранених, був взятий у полон. Аби вберегти побратимів, сказав, що він – кулеметник підрозділу, за що його катували бойовики, а потім убили.

– Кажуть, що Батьківщина починається з колиски, отчого дому, рідного міста та вулиці, – зазначила Ніна Брановицька. – Ігор пішов захищати свій дім, матір, свою країну. Він, як і багато інших Героїв, пішли відстоювати волю і свободу України. Вони дали шанс, щоб ми збудували свою Україну – незалежну, вільну, щасливу і квітучу. І найкращою пам’яттю про воїнів стане розвиток нашої країни, тому я хочу, щоб цей шанс ми використали!

До відкриття пам’ятної дошки долучилися військовослужбовці Кам’янець-Подільського гарнізону, ГО «Міждержавна гільдія інженерів-консультантів», Всеукраїнське об’єднання учасників АТО і бойових дій, ветеранів та військовослужбовців інженерних військ України «Фортеця».

А по завершенню заходу із рук голови ВО «Фортеця» полковника запасу Василя ПЕКЕЛЬНОГО почесні відзнаки «За службу державі» та медалі «За оборону рідної держави» отримали кам’янецькі військовослужбовці.