П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Вересня 2017

ЗА ВТРУЧАННЯ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЦЕВОЇ ПРОКУРАТУРИ У ДЕРЖАВНУ ВЛАСНІСТЬ ПОВЕРНУТО ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ В МЕЖАХ ПРИБЕРЕЖНОЇ ЗАХИСНОЇ СМУГИ ДНІСТРОВСЬКОГО ВОДОСХОВИЩА, ВАРТІСТЮ МАЙЖЕ 250 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення земельної ділянки водного фонду у державну власність.

Встановлено, що у 2008 році райдержадміністрацією незаконно передано у власність місцевій жительці земельну ділянку для ведення садівництва, яка розташована на землях водного фонду в межах захисної смуги Дністровського водосховища.

Проте, згідно вимог ст.ст. 85, 88 Водного кодексу України, ст.ст. 60, 61, 84 Земельного кодексу України надання земель прибережної захисної смуги уздовж Дністровського водосховища у приватну власність, в тому числі для ведення садівництва заборонено.

Окрім того, при наданні у приватну власність земельної ділянки розроблявся проект землеустрою без зміни цільового призначення землі, що є порушенням вимог Земельного кодексу України та Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року № 677

Завдяки активній та принциповій позиції прокуратури, суд погодився із доводами прокурора про незаконність передачі земельної ділянки та задовольнив позов в повному обсязі.

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду зобов’язано жительку селища Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району повернути у державну власність земельну ділянку, площею 0,09 га, вартістю 249 тисяч гривень, що розташована за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району.

Наразі прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду, земельну ділянку повернуто у володіння держави.

Заступник керівника Кам’янець-Подільської 

місцевої прокуратури Олександр Гончар