Середа, 24 Квітня 2024 р.
22 Вересня 2017

ЧЕРГОВІ ПЕДІАТРИ УЖЕ НЕЗАБАРОМ?

Місяць тому ми писали про те, що наше 100-тисячне місто залишилося без чергового педіатра. Аби отримати допомогу лікаря вночі, у вихідні чи святкові дні, батьки змушені звертатися до дитячих чергових реаніматологів перинатального центру. Втім нині проблема зрушується з місця. Як нас запевнив головний лікар перинатального центру Олександр ГУРСЬКИЙ, очікується, що вже незабаром можуть з’явитися 4 чергові педіатри:  

– Днями я зібрав дитячих реаніматологів і педіатрів та ознайомив їх із наказом, відповідно до якого вони місяць прийматимуть маленьких пацієнтів. Така ситуація обумовлена виробничою необхідністю. Наразі на засідання виконавчого комітету готуємо документи про введення 3,75 ставки для чергового поста. Сподіваємося, що нас таки почують і підуть назустріч.

Сьогодні ж у перинатальному центрі працюють за таким графіком: до 14.30 приймає черговий педіатр, з 14.30 до 22.00 – ургентний, а з 22.00 до 9.00 – дитячі реаніматологи. Також батьки із дітками можуть звертатися до педіатрів у амбулаторії сімейної медицини, або ж у міську дитячу поліклініку.