Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Вересня 2017

КОЛИ БІДА ЗМУШУЄ ЗАДУМУВАТИСЯ…

Пожежа, яка в ніч на 16 вересня в одеському таборі «Вікторія» забрала життя у трьох діток, шокувала всю Україну. Надзвичайники з Одеси заявили, що звуко-світлова протипожежна сигналізація в таборі не працювала декілька місяців. Керівництво табору ще у липні отримало припис усунути низку порушень у сфері пожежної безпеки, однак так нічого зроблено й не було.

А доки всі оговтуються від лиха, кам’янецькі батьки задумалися, а чи в безпечних умовах навчаються та виховуються їхні діти?

– Відповідно до річного графіка, перевіряються школи і садочки міста та району, – коментує начальник Кам’янець-Подільського міського сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області Олексій СТРЕМІНСЬ-КИЙ. – Керівники закладів відповідально ставляться до питання протипожежної безпеки,  проводять інструктажі, вчасно перезаряджають вогнегасники тощо. Втім через брак коштів не всі питання їм вдається вирішити. Зокрема, стосується це автоматичної пожежної сигналізації. Мають її лише вісім міських шкіл, інші працюють над встановленням. Схожа ситуація і в районі. Нещодавно перевірялися всі навчальні заклади, які мають пічне опалення. Під час перевірок акцентуємо увагу і на питаннях грозозахисту, водопостачання внутрішньої мережі, пожежних гідрантів і водойм.