П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
29 Вересня 2017

ЧИ БУДУТЬ НОВІ ПЕНСІЇ У ЖОВТНІ?

Усім відомі заяви перших осіб країни щодо проведення пенсійної реформи, зокрема, осучаснення пенсій. Однак депутатський корпус цей законопроект минулого тижня не розглянув. Чи дочекаються підвищення пенсії наші земляки вже у жовтні – у розмові з начальником Кам’янець-Подільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Зоєю КАЦАП.

Зоя КАЦАП– Зоє Володимирівно, чи буде проведено перерахунок пенсій із 1 жовтня?

– Ми чекали прийняття закону щодо проведення пенсійної реформи в Україні та осучаснення пенсій. Органами Пенсійного фонду України було здійснено відповідну підготовчу роботу щодо перерахунку пенсій із 1 жовтня: розроблено програмне забезпечення, проведено попередні перерахунки, перевірки тощо. Тобто, органи фонду готові до того, щоб пенсіонери Кам’янеччини отримали підвищені розміри пенсій уже у жовтні цього року.

Хочу зазначити, що щомісячна підготовка виплатних документів займає в середньому 4-5 днів, а в разі проведення масового перерахунку, цей процес триває 10-12 днів. І якби депутати прийняли 21 вересня згаданий закон, ми б встигли здійснити перерахунок.

Сьогодні вже сформовано виплатні документи з пенсіями у старих розмірах, оскільки виплатний період розпочинається з 4 жовтня.

– Але є ще надія у жовтні отримати пенсії в нових розмірах?

– Урядом поставлено завдання провести осучаснення пенсій саме цього місяця. І, в разі ухвалення 3 жовтня Закону про пенсійну реформу, ми докладемо всіх зусиль, щоб більша частина пенсіонерів міста та району отримала підвищені розміри своїх пенсійних виплат уже у жовтні. І хочу зазначити, що в такому випадку доплату буде проведено додатковою відомістю.

Сподіваюся, що депутатський корпус прийме це доленосне рішення 3 жовтня, а ми в свою чергу зробимо все можливе, аби пенсіонери отримали належні їм виплати.