П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Вересня 2017

КАМ’ЯНЕЦЬКІ САПЕРИ ВЖЕ У КАЛИНІВЦІ

Звістка про вибухи на одному з найбільших складів зберігання боєприпасів у смт Калинівка, що на Вінниччині, шокувала українців і змусила кам’янецьких військовослужбовців вирушати на допомогу.

За інформацією, оприлюдненою на сайті Міністерства оборони України, 26 вересня, близько 22.00, на арсеналі стався вибух, у результаті чого  розпочалася пожежа. За непідтвердженою інформацією, на територію потрапив безпілотник диверсантів. Як повідомив міністр оборони України Степан ПОЛТОРАК, цей арсенал потенційно міг прийняти 140 тис.т боєприпасів, утім там знаходилося 83 тис.т. Із них 68 тис.т – це боєприпаси, готові до застосування, решта – компоненти до них і металобрухт.

Через потужні вибухи, розлітання боєприпасів на чималу відстань і страшну пожежу негайно евакуювали близько 30 тисяч жителів не лише Калинівки, а й сіл, розташованих по сусідству. Всі під’їзди до місця трагедії перекрито. За інформацією Генштабу, потерпілих немає, втім центральні ЗМІ повідомляють про щонайменше двох постраждалих. За станом на вчора, заходи з ліквідації надзвичайної події ще тривали.

КАМ’ЯНЕЦЬКІ САПЕРИ ВЖЕ У КАЛИНІВЦІУ Центрі розмінування повідомили, що вранці 27 вересня терміново на Вінниччину вирушили 8 груп розмінування на чолі з командиром центру полковником Володимиром РОДІКОВИМ. Сапери вже взялися перевіряти населені пункти на наявність вибухонебезпечних предметів, а після локалізації пожежі та припинення детонації боєприпасів розпочнуть розміновувати та очищувати територію складів.

Крім того, з місією очистити територію від вибухонебезпечних предметів на допомогу поїхали ще 6 груп розмінування частин безпосереднього підпорядкування в/ч А2738, що дислокується в Кам’янці-Подільському.

А доки військовослужбовці та рятувальники розгрібають згарища й шукають небезпечні боєприпаси, військовою прокуратурою Центрального регіону України за фактом вчинення диверсії внесено відомості до ЄРДР. З’ясовуються всі обставини події.

Нагадаємо, що це четвертий інцидент підриву складів із боєприпасами за неповні два роки і одинадцятий – із 2003 р.