П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Вересня 2017

З ІСТОРІЄЮ, ТАЛАНТОМ І В НЕБО

Перша осіння прохолода надихає на домашні посиденьки за чашкою гарячого чаю, але це не про наше місто. Від сьогодні й до 1 жовтня кам’янчани та туристи матимуть змогу провести вихідні за статутами XVII століття: постріляти з лука, послухати пізнавальні лекції та відвідати цікаві екскурсії. І все це в рамках фестивалю живої історії «Schola militaria», що відбудеться на території Старої фортеці.

А от недільний ранок краще провести вдома перед телевізором, адже 1 жовтня, о 10.00, на телеканалі СТБ транслюватимуть першу з двох програм «Караоке на майдані», знятих два тижні тому в Кам’янці-Подільському. 

А вже в наступні вихідні знову зачиняємо двері й прямуємо на розваги. Адже 7 та 8 жовтня у Кам’янці-Подільському вже усьоме відбудеться фестиваль музики, пива та розваг «Октоберфест. Знову в небо». Головна локація – площа біля Ратуші. В рамках свята проводитиметься фінал Кубка України з повітроплавання «Золота Омега», який обіцяє зібрати екіпажі повітроплавців, любителів висоти та їхніх шанувальників з усіх куточків України і світу.

Детальні програми фестива-лів «Schola militaria» й «Октоберфест» розміщено на сайті газети (podolyanin.com.ua).

Ольга БАНАХ.